Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da Uluslararası Resim Sergisi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 'Galeri Soyut Sanatçı Buluşmaları Resim Sergisi’nin açılışına katıldı.

Arsuz'da Uluslararası Resim SergisiWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi katkılarıyla, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği ile Galeri Soyut işbirliğiyle düzenlenen 'Galeri Soyut Sanatçı Buluşmaları Resim Sergisi’nin açılışına katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcılarının katıldığı sergi açılışına halk yoğun ilgi gösterdi.
İlçede çok önemli, çok değerli bir etkinlik için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Culha, “ Bu etkinliği bize yaşatan öncelikle sevgili hocamız, Kent Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Sayın İskender Sayek Beyefendiye teşekkür ediyorum. Bu resim çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde çok değerli sanatçılarımızın katılımıyla gerçekleşti. Sanatçı arkadaşlarımızı ziyaret etme fırsatım oldu. Eserlerini o zamanda gördüm. Bugün de gezdim hakikaten inanılmaz güzel eserler. Ama en önemlisi bu güzel çalışmaların bir bölümünün Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin, öğrencilerimize vermiş olduğu burslara katkı sunacak olması. Biz Soyut Galeri, Arsuz Belediyesi ve Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin amacına ulaştığını ve bize çok güzel anlar yaşattığını gördük. Çok mutlu olduk. İlçemiz ilçe olarak yeni bir ilçe ama yerleşim birimi olarak, değerli bir yerleşim yeri olarak çok eski bir tarihi var. Demin Mehmet hocamın ifade ettiği gibi bazı insanlarımız detaylı olarak biliyorlar, bazı insanlarımız Arsuz nerede, bazen de bize Tarsus diye söylüyorlar.
Bize bu güzel eserleri kazandıran sanatçı arkadaşlarımızın, kendi bölgelerine gittiklerinde sadece gördüklerini anlatmaları bile yetiyor bize. Buradaki barışı, huzuru, sevgiyi, kardeşliği, tabiat güzelliğini, maviyi, yeşili, mavi ve yeşilin birleştiği en iyi uyumun burada olduğunu anlatacaklar ben eminim. Bu bağlamda ben bu çalışmada emeği olan hocalarımıza, sanatçı arkadaşlarımıza, ondan sonra sevgili İskender hocam ve Mehmet hocama, soyut galeri yöneticisi arkadaşıma teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum,” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri verilerek, sergi alanı gezildi. Arsuz İskender Sayek Kültür Evi’nde düzenlenen Sergi, 17 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz'da Uluslararası Resim Sergisi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş