Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Culha’dan Borçlanma Açıklaması

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye Meclis Toplantısında alınan karara yönelik basında yer alan haberlere istinaden bir basın açıklaması yayı

Başkan Culha’dan Borçlanma Açıklaması

Ekonomi   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, basın açıklamasında, “Son meclis toplantısındaki gündemle ilgili, yerel medyaya hasmane bir tutumla servis edilen, gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız. Gerçeğin etrafından dolanarak, ustaca çarpıtma ve kelime oyunlarıyla Arsuz kamuoyu üzerinde etki oluşturmaya çalışılmıştır.
Aslında olan nedir?
Belediye yönetimimiz, Büyükşehir Belediyesinin Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerimizde 20 Haziran’da ihalesi yapılan altyapı çalışmasının başlayacak olması dolayısıyla asfaltlama çalışmasının hemen başlaması için Meclisimizden 4 milyon TL borçlanma yetkisi istemiştir. Bu yetkinin kullanımı zaten ilgili bakanlığın iznine tabi olduğundan, borcun yasadışı bir şekilde edinilmesi diye bir durum söz konusu değildir. Borcun kullanılması ilgili bakanlığın iznine tabidir. Bakanlık izin vermezse borcun kullanılması mümkün değildir. Bu nedenle alınan borçlanma yetkisinin hukukiliği tartışmalı değildir. İddia edildiğinin aksine belediyemizin kredibilitesi yüksektir ve şimdiye kadar bir ödeme güçlüğü yaşamamıştır. Ayrıca daha önceki belde belediyelerinden devraldığı 15 milyon TL borcun tamamını ödemiştir. Bununla birlikte, belediyemiz arsa kamulaştırmaları yaparak mülkiyet sayısını arttırmıştır.
Belediyemiz kıt kaynaklarını mümkün olduğunca tasarruflu kullanarak ve yer yer borçlanıp hizmet üretmiş ve üstlendiği borcu zamanında ödemiştir. Kredi alma imkânı oluşursa başta Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerimiz olmak üzere bütün ilçemizde hizmet daha hızlı bir şekilde devam edecektir.
Bilindiği gibi, Karaağaç mahallemizden başlayacak altyapı çalışmasının gecikmesi, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Meclis’ten gerekli borçlanma yetkisini alamayıp, gerekli kaynağı yaratamamasından kaynaklanmıştı. Şimdi de belediyemiz kendi yasal sınırları içindeki asfalt çalışması için kredi alma yetkisi istemiş ve bu talep engellenmeye çalışılmıştır. Konu bundan ibarettir ve takdir değerli Arsuz halkınındır.
Buradan kararlıca ilan ediyoruz ki, hiçbir muhalefet, Arsuz Belediyesinin halka hizmet götürmesini engelleyemez. Hiçbir siyasi hesap ve çıkar, bizi hizmetten alıkoyamaz. Bizim için hesap verilecek tek mercii halktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur,” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar