Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Hatay’dan Kurultay Çağrısı

CHP Hatay’da hareketli saatler! İmza atanlar arasında Matkap, Yaman, Mullaoğlu, Çolakoğlu ve Aykut da bulunuyor

CHP Hatay’dan Kurultay Çağrısı

Politika   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, kurultay çağrısında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce arasındaki kurultay polemiğinin kamuoyunda tartışılmasının ardından CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, eski Bakan Nihat Matkap, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Doktor Ender Çolakoğlu, Sonay Aykut, Hasan Ramiz Parlar ve milletvekilliği aday listesinde iken değişen liste sonrası büyük bir kırgınlık yaşayan Servet Mullaoğlu’nun da aralarında bulunduğu isimlerin imza attığı kurultay çağrısında şöyle denildi;
24 Haziran seçimleri sonrası, parti oy oranları ile cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları arasındaki fark, kamuoyunda yeni tartışmalara yol açmıştır. Özellikle CHP, bu tartışmaların ana öznesi haline gelmiştir. Partimizin sürekli olarak basında, sosyal medyada ve kamuoyu önünde tartışılır hale gelmesi partimizin kurumsal kimliğine ciddi zarar vermektedir.
Türkiye’nin en genç il başkanı olarak gençliğin sesine kulak verdik. Halkın partisi olarak, halkın sesine kulak verdik. Medeniyetlerin kenti olarak Hatay’ın sesine kulak verdik ve kurultay çağrısı yapmayı gerekli gördük.
Yerel yönetim seçimlerine gidilen bu süreçte, kamuoyunda CHP ile ilgili tartışmaların bir an önce sonlandırılması acil elzemiyet arz etmektedir. Ayrıca parti üst yönetiminin 24 Haziran seçimleri sürecindeki kararlarının, yarattığı sonuçların ve bunlara yöneltilen eleştirilerin basın yoluyla irdelenmesi, partimizin kurumsal yapısına zarar vermektedir. Bu tartışmaların, CHP’nin en üst demokratik kurulu olan kurultayda, aile içerisinde görüşülmesi ve bir nihayete erdirilmesi gerekmektedir.
İktidara giden yol yerel yönetim başarısından geçmektedir. Partimizin enerjisini sürekli içeride harcaması, hedefi uzaklaştıracaktır. Bir an önce tartışmalarını çözümlemiş, kadrolarını güçlendirmiş bir CHP ile yerel seçim çalışmalarının startı verilmeli ve iktidar hedeflenmelidir.
CHP Hatay İl Başkanı ve CHP Hatay kurultay delegeleri olarak gençliğin, halkın ve tabanın sesine kulak verdiğimizde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye karar verdik. Yerelde ve Türkiye'de iktidar için, aşağıda imzaları bulunan il başkanı ve kurultay delegeleri olarak partimizi ve genel merkezimizi ivedilikle partimizin en üst karar organı olan kurultayı toplamaya davet ediyoruz.
 
HALİL İBRAHİM ÖZGÜN CHP HATAY İL BAŞKANI
NİHAT MATKAP- KURULTAY DELEGESİ
SERVET MULLAOĞLU- KURULTAY DELEGESİ
DERYA ALTUNAY- KURULTAY DELEGESİ
İBRAHİM YAMAN- KURULTAY DELEGESİ
MEHMET GÜNENÇ- KURULTAY DELEGESİ
ENDER ÇOLAKOĞLU- KURULTAY DELEGESİ
FİLİZ HAKSÖZ- KURULTAY DELEGESİ
HASAN RAMİZ PARLAR- KURULTAY DELEGESİ
NALAN AKKÜLAH- KURULTAY DELEGESİ
SUNEL AKSU YILMAZ- KURULTAY DELEGESİ
FEVZİYE MİÇOĞULLARI- KURULTAY DELEGESİ
SONAY AYKUT- KURULTAY DELEGESİ
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar