Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kursiyerler Doğa Keşfine Çıktı

Samandağ Belediyesi İpek Köyünde eğitim gören kursiyerler için düzenlenen doğa gezisinde keyifli anlar yaşandı.

Kursiyerler Doğa Keşfine Çıktı

Yaşam   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’in öncülüğünde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde kursiyerler bilmedikleri yerleri keşfetmenin heyecanını yaşadılar.
İş ve kurs stersinden bir an uzaklaşmak ve yeni yerleri görmek amacıyla düzenlenen yürüyüş Mağaracık Mahallesi çıkışından başlayarak Tarihi Seleucia Pieria antik kentinin iç bölgelerinde gerçekleştirildi.
Yürüyüşte Antik Liman, Agora, Katlı Mağara, Pencereli Mağara ve Kaya Merdivenleri tanıtıldı. Sabah saat yedide başlayan yürüyüş dokuza doğru kahvaltı yerine geçilmesiyle sona erdi.
Katılımcıların oldukça neşeli oldukları gözlenirken hemen yanı başımızda bulunan bu eserleri hiç bilmediklerini ifade etmeleri dikkat çekti. Yürüyüşün sonunda katılımcılara teşekkür eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Mağaracık ve Yaylıca İpek köylerinde eğitim gören kursiyerlerin tanışmaları ve kaynaşmaları amacıyla bu geziyi düzenlediklerini ifade etti. Kurslarda önceki dönemlerle birlikte yüze yakın kadının eğitim aldığını belirten Nehir, bu kurslardan mezun olan bazı kadınların öğrendiklerini işlemeye devam ettiklerini ve ailelerine hatırı sayılır miktarda katkı sağlamaya başladıklarını sevinerek öğrendiğini vurguladı. Geçmişte Samandağ’ın İpek ürünleriyle meşhur olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mithat Nehir İpek Böceği yetiştirme, dokuma ve doğal boyama yöntemlerinin geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar