Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Duruş Bozukluğunuzun Sebebi Skolyoz Olabilir

Eğer çocuğunuzun bel ve sırt bölgesinde asitmetri yani eşitsizlik varsa, bir omuzu diğerinden yüksekse

Duruş Bozukluğunuzun Sebebi Skolyoz Olabilir

Sağlık   A+a-

kalça ve omuz seviyesi arasında eşitsizlik görülüyorsa, kürek kemiği diğerinden belirginse, gövde ve göğüs bir tarafa kaymış görünüyorsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız
Duruş Bozukluğunuzun Sebebi Skolyoz Olabilir
Skolyoz (Omurga Eğriliği) Farkındalık Ayı kapsamında, skolyoz ve tedavisi hakkında bilgiler veren İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan bu hastalığın, erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini ifade etti.
Tedavi edilmeyen skolyoz hastalığının birçok sağlık sorununa yol açabileceğinin altını çizen Op. Dr. Mehmet Koparan, “Skolyoz, omurganın yana doğru eğilmesidir. Normalde insan omurgasında çukurluk ve kamburluk vardır. Yani normal omurga, tam düz değildir. Omurganın, normal ve sağlıklı bir insanda arkadan bakıldığında düz bir hat şeklinde uzanması gerekir. Yani omurga yukarıdan aşağı bir ip gibi uzanmalıdır. Skolyozda ise omurgadaki bu düzlük kaybolmuş, omurga sağa ve sola doğru yer değiştirmiştir. Hastalar tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, akciğer yetmezliği, ani kalp durması gibi sonuçlarla karşılaşabilir” açıklamasında bulundu.
“Kız Çocuklarda Daha Sık Görülür”
Skolyozun, sık takip gerektiren bir hastalık türü olduğunu ifade eden Op. Dr. Mehmet Koparan, “Skolyoz, yaş fark etmeksizin, sağlıklı veya hastalıklı her bireyde görülebilir. Nedeni bilinmeyen bir hastalık olan skolyoz, en sık kız çocuklarında ve ergenlik çağında ortaya çıkar. Skolyozda esas olan, doğru teşhis ve tedavidir. Skolyozu olan hastanın omurga eğriliği, 10 dereceye kadar cerrahi gerektirmeden tedavi edilebilir. Omurgada eğriliği olan hastanın yaklaşık yüzde 10’unda tedavi gerekir. Omurgadaki eğrilik ne kadar fazla ise hastalığın ilerlemesi ve cerrahi tedavinin boyutu da o oranda artmaktadır. 20 – 40 derece oranlardaki skolyoz eğriliklerine, korse tedavisi uygulanır. Korse tedavisinden sonuç alınamaz ise cerrahi planlanabilir. Omurga eğriliği 40 - 45 derece üzerinde ise cerrahi gündeme gelir” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş