Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’li Mühendisler Kep Atma Heyecanı Yaşadı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimi Fakültesi’nin mezun ve mezun adayı öğrencileri

İSTE’li Mühendisler Kep Atma Heyecanı Yaşadı

Eğitim   A+a-

İSTE Merkez Kampüs alanında kurulan platformun önünde keplerini atarak, hayatlarının geleceği için yeni bir süreci başlattılar.
Törende; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümleri öğrencileri kendileri için ayrılan stantlarda yerlerini aldılar. Katılımın çok yoğun olduğu tören, heyecanlı olduğu kadar duygu dolu anları da beraberinde getirdi.
Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Eyyuphan Yakıncı’nın konuşmasıyla devam etti. Katılımcılara teşekkür ederek ve öğrencileri tebrik ederek söze başlayan Prof. Yakıncı; “Bugün burada mezuniyet programı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 600 genç mühendisimizin ve ailelerinin sevincini paylaşmak, Fakültemizin Ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin, genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir aradayız. Bugün zorlu bir eğitim sürecini geride bıraktınız, Ülkemize ve ailenize karşı büyük sorumluluklarla yüklendiniz. Biz hocalarınız inanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Biz her zaman yanınızda olacağız ve size çok güveniyoruz” dedi.
Program; İş Dünyası ile Entegrasyon Programı (İDE) ile son dönem eğitimini bir fabrikada alıp, orada da işbaşı anlaşması yapan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Anıl Dağtekin ve Burçin Sabancı’nın konuşmaları ile devam etti. İSTE’de öğrendikleri teorik bilgilerin, İDE kapsamında bulundukları fabrikalarda büyük beğeni topladığını ve hemen iş teklifi aldıklarını ifade eden öğrenciler; bu programı Üniversiteye kazandıran İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve kendilerini eğiten hocalarına çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Konuşmaların ardından sırasıyla her bölümün hocaları ve öğrencileri platforma davet edilerek başarı belgelerinin dağıtılması gerçekleştirildi. Başarı belgelerini alan öğrenciler sevinç ve heyecanla bölüm bölüm kep atmak üzere belirlenen alanda yerlerini aldılar. Büyük bir mutlulukla keplerini gökyüzüne fırlatan mühendis adaylarının sevinci görülmeye değerdi.
Törenin en heyecanlı anı ise İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin tüm bölümlerinin mezun ve mezun adaylarının hep birlikte kep attığı saniyelerde yaşandı. 600 kadar mühendis adayı, hocaları ve ailelerinin alkışları eşliğinde sevinç çığlıklarıyla keplerini gökyüzüne fırlattı. Ailelerin sevinç gözyaşları döktükleri anlar görülmeye değerdi.
Tören sonrasında; öğrenciler, aileler ve misafirlere Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliği ile hazırlanmış olan iftar yemeği ikramı yapıldı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş