Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası’ İSTE’de Açıldı!

İSTE’de yenilikler ve yenilikçi projeler hız kesmiyor.

‘Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası’ İSTE’de Açıldı!

Eğitim   A+a-

 Teknoversite vizyonunun en önemli hedeflerinden biri olan Öğrenme Ekosistemini oluşturmak için yeni projeler üretiliyor. Bu bağlamda; Merkez Kampüste konteynerlerden oluşturulan İnovasyon Fabrikası’nda, öğrencilerin yabancı dil konusunda kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak ve öğrenme hızlarını artırmak amacıyla Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası (Innovative English Learning Point) oluşturuldu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs’te ana girişte yer alan konteynerler ile oluşturulan ‘İnovasyon Fabrikası’ adı verilen İnovasyon Köyü’nde Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası (Innovative English Learning Point) açıldı.
'Teknik İngilizce' ve ‘gramer’ yerine 'günlük konuşma ve sokak İngilizcesine' ağırlık verilecek olan Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası’nda, öğrencilerin İngilizceyi hiç çekinmeden rahat bir ortamda konuşarak öğrenebilmesi amaçlanıyor. Burada öğrenciler kendi aralarında veya öğretim elemanları ile İngilizce konuşma seansları düzenleyebilecek. Öncelikli olarak İSTE’li öğrencilerin faydalanabileceği Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası, ilk etapta ön talep ve randevu sistemi ile öğle tatillerinde çalışacak. Sistemin daha sonra yaygınlaşması ve sürenin tüm güne yayılması hedefleniyor.
 
İSTE Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve Yabancı Diller Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Bedriye Mursaloğlu ile birlikte Yenilikçi İngilizce Öğrenme Noktası’nda öğrencilerle ilk İngilizce konuşma seansı için bir araya gelen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, her alanda olduğu gibi yabancı dil konusunda da ‘öğretimden’ daha ziyade ‘öğrenmeyi’ öncelediklerini ifade ederek; “Mezunlarımızın evrensel olabilmesi için yabancı dili güzel konuşmaları gerektiğinin İSTE olarak bilincindeyiz. Teknik İngilizce bir şekilde öğreniliyor ve kullanılıyor. Ama sokaktaki insanla iletişim kurmak için, sokakta konuşulan İngilizceyi konuşmanız gerekli. Herkes kendini rahatlıkla yabancı dilde ifade edebilmeli ve iletişim kurabilmeli. Kendi kendine öğrenmeyi de öğrenmeli herkes… Bu konuda öğrencilerimizin önünü açmak, kendi kendilerine öğrenmelerini sağlamak ve öğrenme hızlarını artırmak için böyle bir merkez oluşturduk. Her türlü desteği de veriyoruz. Sadece İngilizce ile yetinmeyip, ileride Rusça, Japonca, Almanca vb. gibi diller için de aynı uygulamayı yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş