Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hacı Bayram Türkoğlu İGC'de..

Ak Parti Hatay Milletvekili ve 1.Sıra Adayı Hacı Bayram Türkoğlu İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Hacı Bayram Türkoğlu İGC'de..Web
TV

Politika   A+a-

 İGC Başkanı Veysel Cıncık, Ak Parti Hatay listesinde sadece kendisinin yerini koruduğunu belirterek, ‘’tebrik ediyoruz sayın vekilim. İnanıyoruz ki yeni dönemde de önemli çalışmalarınız olacak’’ dedi.
Hatay Milletvekili Türkoğlu yaptığı konuşmada, projeleri anlattı. Türkoğlu diğer milletvekilleri ile birlikte birçok projeyi takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
‘’Bunların en önemlisi 2 milyar TL maliyetli olan Amanos Tüneli Projesi. 2019 yılının ilk aylarında kazmayı vuracağımızı düşünüyoruz. Bu arada zemin etüdleri yayılıyor. İskenderun-Osmaniye yolu da programda yer alıyor. Çalışmaların kısa sürede yapılmasını bekliyoruz. Bölgemiz için önemli bir yol. Ayrıca Sarımazı da kesintiye uğrayan yolun, burada açılacak tünel ile Cilvegözü’ne kadar ulaşması planlanıyor. İşadamlarımız yatırım yapmak istiyor ama bu bölgede uygun arazi pek kalmadı. Erzin Organize’de bin 800 dönüm arazi var. Bunun 300 dönümünün Ceyhan sınırları içinde olduğu konusunda itirazlar vardı. Valiler ve biz devreye girdik. Konu çözülme noktasına geldi. Proje bir bütünlük sağlıyor ve burada kısa sürede faaliyetler başlar. Bunun dışında çok önemli bir projemiz de Hassa-Kırıkhan arasındaki ihtisas Organize Sanayi Bölgesi. Buradaki geniş arazide OSB’nin kurulması ile Amanos Tüneli yapımı birlikte yürüyecek ve bitecek. Böylece yol bir anda 30 km ye inecek. Bu iki önemli gelişme sadece Hatay için değil Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Kahramanmaraşlı işadamları için de büyük önem arz ediyor. Ürünleri kolayca nakledecekler. Vatandaşlarımız kolaylıkla İskenderun Körfezi’ne ulaşabilecek. Reyhanlı Barajı bittiğinde ovanın tamamı sulanabilecek. Amik Ovası zaten çok verimli. İkinci, üçüncü ürün dahi yetişebilir.’’
Hatay’ın gelişmişlikte Türkiye’nin 8 veya 9.ili olduğunu belirten Türkoğlu, ilk 5’e girebilmek için çalışmak gerektiğini belirtti. Bunun için de yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Hatay, Turizmde, sanayide, tarım da önemli illerimizden biri. Projelerimiz tamamlandığında ilk 5 gelişmiş il arasına doğru daha hızlı yaklaşırız. Bunu da el birliğiyle yapacağız. Medeniyetlere başkentlik yapan, hoşgörü, kardeşlik kenti olan Hatay, inanıyorum ki yakın zaman da daha da gelişecek.’’
24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Türkoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçileceğini hatırlattı. Müttefik olarak bildikleri ülkelerin başımıza musallat olan şer odaklarıyla mücadelede Türkiye’yi yalnız bıraktığını, bunun da Suriye de görüldüğünü belirten Türoğlu, ‘’Türkiye büyük bir devlettir ve kendisine yeter. Biz geleceğe koşuyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız.’’dedi.
Türkolu, demiryolu yenilenmesi, turizm ve İskenderun Limanı’nın genişletilmesi konularında da projeleri olduğunu söyledi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyaret ve açıklamalar için Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’na teşekkür ederek başarılar diledi.
 
 
 
Hacı Bayram Türkoğlu İGC'de.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar