Skip Navigation Links

“Biz Büyükşehir Belediyemizle Uyum ve Koordinasyon İçerisinde Çalışıyoruz'

Bu ilçenin sıkıntı yaşamaması adına kapı aşındırdık

“Biz Büyükşehir Belediyemizle Uyum ve Koordinasyon İçerisinde Çalışıyoruz'Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz Belediyesi Halk Buluşmaları” kapsamında Çetillik ve Gökmeydan mahallelerinde, belediyenin yapmış olduğu faaliyetler hakkında, mahalle sakinlerine bilgi verdi.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Halk Buluşmaları” kapsamında düzenlenen organizasyona, CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyad Kırmızıoğlu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, CHP Kadın Kolları ve Birim Müdürleri ile katıldı.
Başkan Culha, “Hepinizin bildiği gibi belediyenin imkânları kısıtlı. Ama bundan evvel en önemlisi, şu anda belediyecilik anlayışı ve belediyecilik yönetimi eski belde belediyesinde olduğu gibi değildir. Yani siz gözcüler beldesine bağlı bir mahalle iken, belediyeyle alakalı her türlü hizmet gözcüler belediyemizin sorumluluğu içerisindeydi. Yani asfaltı, suyu, sinek ilacı, 7 metre yol, 10 metre yol, mezarlık, itfaiye, hiçbir ayırım yapmadan belediyeciliği ilgilendiren bütün hizmetler tek elden yapılıyordu. Şimdi biz ilçe belediyesi olmakla beraber, aynı anda büyükşehir belediyesi de olduk. Ve büyükşehir belediyesi yapılanmasında belediyeciliğe ait hizmetlerin ancak yüzde 30’una ait bölümü ilçe belediyesine ait. Yüzde 70’ine yakın bölümü de büyükşehir belediyesine ait. Yani yolların hepsi bile, biz sadece 10 metreye kadar olan, yani genişliği 10 metre olan yollarda yetkiliyiz. 12 metreye çıktığında direk olarak büyükşehir belediyesine ait oluyor. Yapımı, açılması, temizliği hatta. Su orada, kanalizasyon orada, itfaiye orada. Şu anda biliyorsunuz, haşere mücadelesi, daha doğrusu sivrisinekle mücadeleyi biz yapıyorduk ve bu 2017 Ekim ayı itibariyle, içişleri bakanlığından gelen emirle, şu anda o mücadele de büyükşehir belediyesine devredildi. 5000 metreye kadar olan parklar bizim, 5 bin metreden sonra büyükşehirin. Yani sonuç itibariyle bu ilçenin, ihtiyacı olan hizmetlerin, belediyeyle alakalı hizmetleri ağırlıklı büyükşehir belediyesi tarafında kalmış.

“Bu ilçenin sıkıntı yaşamaması adına kapı aşındırdık”

Büyükşehir belediyesiyle ilgili hizmetlerde, biz büyükşehir belediyemizle uyum ve koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. İhtiyaçlarımızı bildiriyoruz ve süreç içerisinde bunları paradiyi ayağına geçiriyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sinekle ilgili soru gelecek, ben şimdiden bunun cevabını söyleyeyim. Belediyemiz, o konuda yapılanma içerisinde. Bizlerde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Organizasyon yönünde inşallah oda aşılacaktır.
Bir elektrik kesintisi yaşanıyordu. Arsuz merkez, Gökmeydan, Toplu konut, Çetillik, Gözcüler inanılmaz bir şekilde bir enerji problemi yaşanıyordu. Değerli arkadaşlar biz yetki kapsamında olsun ya da olmasın, bu şehri ilgilendiren her türlü konuda, bu ilçenin sıkıntı yaşamaması adına kapı aşındırdık. Elektrikle ilgili enerji bakanlığına kadar ulaştık ve enerji bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler, çalışmalar sonucunda bir bütün şehrin enerji sıkıntılarını çözemedik ama şu ana kadar yüzde 80 oranında bütün mahallelerimizde enerji problemi çözülmüş durumdadır.
Bu şehrin ihtiyacı çok arkadaşlar, daha biz şehri kuruyoruz. Bu bölge gerek merkezi hükümetler gerekse genel idareler tarafından ciddi bir süre içerisinde eksik bırakılmış, ihmal edilmiş. Ve dolayısıyla bu eksiklikleri, biz görevi aldığımıza, bu yetkiyi bize verdiğinize göre bizlerde gidereceğiz, gideriyoruz yavaş yavaş. İnşallah süre içerisinde, imkânlarımız oranında, tüm bu sıkıntıları çözeceğiz. Şu anda arsuz gerek Hatay genelinde, gerek bölge genelinde çok iyi bilinen ve saygı duyulan bir bölge haline geliyor. Her tarafta sizleri layıkıyla temsil ediyoruz, etmeye çalışıyoruz. Hak ettiği ana inşallah en kısa süre içerisinde gelecektir,” şeklinde konuştu.
 
 

“Vergi Kaçıranlardan Vergileri Geri Alacağız”

CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyad Kırmızıoğlu ’da, Arsuzun seçimlerde sıralama olarak aslında daha önde olması gerektiğini vurguladı. Milletvekili seçilmesi durumunda artık Arsuzun daha ön sıralarda olacağını belirtti. Kırmızıoğlu, açıklamalarının bir kısmında “2015 seçimlerinde para bulamaz dediler, parayı buluruz dedik. Madem söylüyorlar, biz ispatlarıyla getirdik bu sefer, seçim bildirgemizde. Seçilmemiz durumunda, vergi kaçıranlardan vergileri geri alacağız. Bir milyon ve üstünde yurtdışına para kaçıranlardan hepsini geri isteyeceğiz. Yetmez kayıt dışı ekonomide, kayıt dışı, vergisiz, primsiz bu ülkede ticaret yapmaya çalışanların hepsinden sizin hakkınızı söke söke alacağız, ”ifadelerini kullandı.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ise aslında bu organizasyonun daha önceden planlandığını, ancak erken seçim kararından sonra biraz ertelenmiş olduğunu belirterek, “Biz gelecektik, belediyenin hizmetlerinden bahsedilecekti, bizde sizinle kalkıp sohbet edecektik, farklı şeylerden bahsedecektik. Ancak baskın seçim kararı alındı, önümüze kondu. Öyle olunca da direk seçim konusuna girmek, artık kaçınılmaz oldu. Gökmeydan halkının seçimin ne olduğunu, ne yapması gerektiğini aslında iyi biliyor. Biz sadece ziyaret babında buraya geldik,” dedi.
 
 
 
 
“Biz Büyükşehir Belediyemizle Uyum ve Koordinasyon İçerisinde Çalışıyoruz
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet