Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

‘Teknoloji ve Toplum’ için İSTE-SINTEF İşbirliği

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Norveç’in dünyaca ünlü Bilimsel Araştırma Kuruluşu SINTEF işbirliği yapmak için kolları sıvadı.

‘Teknoloji ve Toplum’ için İSTE-SINTEF İşbirliği

Eğitim   A+a-

  Bu amaçla, İSTE-TTO’da (Teknoloji Transfer Ofisi) yapılan Çalıştay ile yapılacak muhtemel ortak çalışmaların konu başlıkları belirlendi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyuphan YAKINCI ile SINTEF (Norveç Endüstriyel ve Teknik Araştırmalar Kurumu, The Foundation for Scientific and Industrial Research at the Norwegian Institute of Technology – SINTEF, https://www.sintef.no/en/) araştırmacısı Dr. Emrah ARICA ve İSTE akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleştirilen Çalıştay’da, iki kurum arasında nitelikli bir işbirliği yapılabilmesi için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği tartışıldı.
 
Aynı zamanda Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (NTNU, Norwegian University of Science and Technology, https://www.ntnu.edu/) çok önemli bir partneri olan SINTEF ile, özellikle SINTEF’in güçlü olduğu Teknoloji ve Toplum, Dijitalleşme, Petrol Araştırmaları, Malzeme ve Kimya, ve Enerji Araştırmaları alanlarında işbirliği yapmak istediklerini dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “SINTEF, dünyaca tanınan çok kadim bir araştırma kuruluşu. Bir nev’i Norveç’in TÜBİTAK’ı gibi bir kuruluş. Çok önemli teknolojik araştırma çalışmaları yapıyorlar. Biz de İSTE olarak teknoloji üretmenin peşindeyiz. Bu nedenle SINTEF ile güçlerimizi birleştirmek istiyoruz. SINTEF’in Teknoloji ve Toplum (Technology and Society) Enstitüsü’nde araştırmacı olarak çalışmakta olan ve aynı zamanda İskenderunlu olan Dr. Emrah ARICA’dan bu işbirliğinin nasıl yapılabileceği hakkında bilgiler aldık. SINTEF Teknoloji ve Toplum (Technology and Society) çalışanları ve İSTE’li araştırmacıların birlikte; ‘Artırılmış Gerçeklik’, ‘Eklemeli İmalat’, ‘Büyük Veri’, ‘Endüstri 4.0’ ve benzeri konularda ortak bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Çalıştay’da ayrıca, İSTE (iste.edu.tr) ve NTNU arasında; Öğrenci/Öğretim Elemanı ERASMUS Değişim Programı yapılması ve ortak bir HORIZON 2020 Projesi Geliştirilmesi gibi konular da ele alındı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş