Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bekir Altan'dan Bir İlk Daha!..

Hatay’ın en başarılı okullarından Özel BİLFEN İskenderun Fen Lisesi ile eğitim kültür iş birliği protokolü imzaladı.

Bekir Altan'dan Bir İlk Daha!..Web
TV

Payas   A+a-

 ‘UV METRE’ isimli projeyi hayata geçirmek için Hatay’ın en başarılı okullarından Özel BİLFEN İskenderun Fen Lisesi ile eğitim kültür iş birliği protokolü imzaladı.
Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen bu projede; hassas ciltli insanlar başta olmak üzere tüm inşaların, güneş ışığının zararlı etkilerinden ve hava kirliliğinden korunmasını sağlamak amaçlı, insanlarda farkındalık oluşturulması hedeflenmiş.
Özel BİLFEN İskenderun Fen Lisesi kurumu adına proje sorumlusu Özcan KIRANBAĞLI yaptığı açıklamada;
“Türkiye BAYAR ilaç firmasının düzenlediği liseler arası bilim yarışmasında katıldıkları UV METRE ‘yi istasyonlar şeklinde, şehrin diğer kesimlerine de yayma fikrinin çıktığını, günümüzün inovasyon çağı olduğunu ve gelişmemizin gerektiğini, Payas Belediyesi Stem merkezi öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak insanların faydalanacağı bir projedir. Maalesef Türkiye’de meteoroloji bunu ölçmüyor. Sadece Ankara’da 2006 teknolojisi ile alınmış bir cihaz var. Şimdi sizinle biz bu teknolojiyi hayata geçirmek istiyoruz. “dedi.
Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN ise konuşmalarına tebrik ederek başladı.
“Enteresan ifadeler kullandı hocamız. İşte STEM eğitiminde istediğim sonuç bu. İçerisinde çocuklarımızın olması, dünya markası BAYER’le birlikte çalışması bir ayrıcalık. BİLFEN İskenderun okullarında çalışan öğretmen ve yöneticileri kutluyorum. Bizde Payas STEM olarak eğitim camiasının emrindeyiz.
2006 teknolojisi ile sadece Ankara’da olan bir teknolojiyi siz tüm Hatay’ın kullanımına sunacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun. Tebrik ediyorum.” dedi.
Payas Belediyesi Stem yöneticisi cem KAĞAR
“İlk olarak Bu projeyi İskenderun ve Payas’ta istasyon kurarak hayata geçirip, veri akış verişini sağlayıp IOS VE Android uygulamalarıyla hayata geçirdikten sonra önce Hatay sonra Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz.” Dedi.
BİLFEN İskenderun Müdürü Serpil SARNAV ise;
“İnternet adresi alındı, onaylandı. www.uvmetre.com verileri güncellemeye başlayacağız ve istatistlik değerlerini çıkaracağız. Aslında tamamen öğrenci projesi diyebiliriz. Payas STEM merkezi öğrencileri ve BİLFEN’den seçilen öğrenciler hocalarımızın gözetiminde çalışacaklar. “dedi.
Sayın ALTAN sözlerini tekrar ederek;
“Sizlerin ve bilim camiasının emrindeyiz. Kendi iç dinamiklerimizde kalmayarak Hatay’a nasıl ulaşabiliriz gibi bir gayret içerisindeyiz. Vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederiz” diyerek ‘UV METRE’eğitim kültür işbirliği protokolüne birlikte imza attılar.
İmza sonrası BİLFEN İskenderun Kurucuları ; Egemen Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman ÇELİK, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati SÜRMELİ ile Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN, BİLFEN İskenderun Kurum Müdürü Serap SARNAV, BİLFEN İskenderun Fizik Öğretmeni Özcan KIRANBAĞLI ve STEM Yönetisisi Cem KAĞAR hatıra fotorafı çekildi.
 
 
 
 
 
Bekir Altan'dan Bir İlk Daha!.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş