Skip Navigation Links

Mehmet Arslan Radyo Mega’ya Konuk Oldu

“İslam Huzur, Vicdan ve Kardeşlik Demektir”

Mehmet Arslan Radyo Mega’ya Konuk Oldu

Gündem   A+a-

Bölgemizin sevilen, genç ilahiyatçı kanaat önderlerinden Mehmet Arslan, mübarek ramazan ayı münasebetiyle konuk olduğu radyo programında “İslam, oruç ve kardeşlik ruhu” temalı söyleşi gerçekleştirdi.
Mütevazı ve bilge kişiliğiyle her inanç kesiminin gönlünü ve güvenini kazanmış olan, kendini “kanaat hizmetkarı” olarak tanımlayan Mehmet Arslan söyleşiye başlarken Dünya insanlığı için barış, huzur ve kardeşlik dilekleriyle İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutladı.
İskenderun Mega Radyo’da yayınlanan “Semir Yazıcı ile Panorama” programına, canlı yayın konuğu olarak katılan, Mehmet Arslan, “İslam demek dünyanın ve insanların selameti, kardeşliği, barışı, güveni, hoşgörüsü ve huzuru demektir. Müslümanlığın yegane rehberi, Yüce Allahın biz kullarına vahiy yoluyla Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in aracılığıyla iletmiş olduğu risaledir, mektuptur. Yani Kur’an-ı Kerim’dir” dedi.
Ramazan ayı’nın, Kuran-ı kerim’in nazil olduğu, yeryüzüne indiği kutsal rahmet ayı olduğunu belirten Mehmet Arslan özetle şunları söyledi; “Müslüman alemi için önemli ve kutsal olan, bütün günleri rahmet, nur, mağfiret olan bu mübarek ramazan-ı şerife ulaşmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu ay, Cenabı Hakkın şefaatine, mağfiretine, hidayetine ermek için fırsat ayıdır. Kim ki bu ayı ibadet ile zikir ve tevhid ile geçirirse Allah’ın şefaatine ve hidayetine nail olur. Bu vesile ile Tüm Müslüman aleminin bu mübarek ayda günlerini oruç ve ibadetle, Allah’ı zikrederek geçirmesini, ruh ve vicdan rahatlığına erişmek için bu fırsat ayını değerlendirmelerini buradan tavsiye ediyorum.
Gerçek İslam’ın olduğu yerde insan kanı dökmek, İnsan canına kasıt asla kabul edilemez. Kuran’da böyle bir şey yoktur. İslam’ın olduğu yerde barış, huzur ve selamet olmalıdır. Ama gelin görün ki; Dünya’ya barışı, selameti, huzuru getirmek için inmiş olan İslam dini’nin merkezi dediğimiz coğrafyada biz bu değerleri göremiyoruz. Son zamanlarda indirilmiş kuran ile uydurulmuş kuran karşı karşıya gelmiş bulunuyor. Kuranı kendi menfaatlerine göre yorumlayanlar İslam dinine zarar veriyorlar. İslam adını kullanıp İslamı ve insanlığı katlediyorlar. Maalesef İslam coğrafyasında Müslümanların kanı ve gözyaşı akmaya devam ediyor. Gerek bazı Müslümanların kardeş kanını akıtmasını, gerek de İsrail, ABD ve ortakları gibi, Siyonist ve emperyalist, kan emici, insanlık düşmanlarının Ortadoğu’da Müslümanlara karşı soykırım gibi sürdürdükleri cinayetleri lanetliyoruz. Nereden gelirse gelsin, İnsanlık vicdanına aykırı amel ve kötülükleri, insanlık adına şiddetle kınıyoruz.”
Mehmet Arslan hoca, samimi ortamda gerçekleşen söyleşinin sonunda,19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Türk gençliğinin bayramını kutlayarak, Atatürk ve Milli mücadele sürecinde şehit düşen Mehmetçik’lerimizin ruhuna ithafen muhteşem sesi ve yorumuyla Kuran okudu, dua etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet