Skip Navigation Links

HBB Haşere ve Vektör Mücadelesi Aralıksız Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi temiz ve sağlıklı kent yaratma arzusuyla tüm birimleriyle hizmet üreterek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

HBB Haşere ve Vektör Mücadelesi Aralıksız Devam Ediyor

Yerel   A+a-

Haşere, larva ve uçkun ile bilimsel ve akılcı yollarla mücadele eden HBB Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, ilaçlama çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor.
5 Şubat 2018 tarihinde başlanan ve zararlı haşereyi kaynağında yok etmeye yönelik mücadelede daha önceden tespit edilerek kayıt altına alınan 594 mahallede 142.000 üreme alanında 2 defa ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren ekipler 3. Tur ilaçlamalarına başladı.
Kent merkezlerinde bulunan ve ergin sivrisinek ile hamamböceği saklanma alanları olarak risk oluşturan 5568 rögarın, kışlak mücadele programı çalışmaları kapsamında 3 defa ilaçlandığını belirten yetkililer, haşere açısından potansiyel risk oluşturan 56 dere, 3 Büyük sazlık, ilçe merkezlerinden geçen 3 büyük drenaj kanalının belli aralıklarla ilaçlandığını ve ilaçlamaya da devam edileceğini vurguladı.
Haşere sıkıntısını çözerken bugüne kadar herkesin yaptığı gibi havayı, toprağı, suyu ve hedef dışı canlıları zehirlemeyeceklerinin altını çizen yetkililer, çevreci ve kalıntı bırakmayan solüsyonlar kullanıp üreme alanlarını mümkün mertebe azaltarak sorunu çözeceklerini belirttiler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet