Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“II. Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi” Büyüledi!

'II. Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi' İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) fuaye alanında sanatseverle buluştu.

“II. Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi” Büyüledi!

Kültür Sanat   A+a-

 “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” etkinlikleri kapsamında,
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) tarafından düzenlenen;
"II. Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi"
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK) fuaye alanında sanatseverle buluştu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) tarafından, Türkiye’deki 38 farklı üniversiteden katılım gösteren akademisyenlere ait 115 adet eserle oluşturulan ve İMYO Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Adem ÇOLAK ve Merve DÜZAĞAÇ ÇOLAK küratörlüğünde tertip edilen "II. Ulusal Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi"nin açılışı İSTE MYDK fuaye alanında yapıldı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ ve İMYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk MISTIKOĞLU'nun ev sahipliğinde düzenlenen ve sanatseverlerin ilgi odağı olan Karma Sergi’nin açılış törenine; İskenderun Kaymakamı Recep SOYTÜRK, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ÇELİKKOL, Adalet Komisyon Başkanı Salih KAYA, ATAKAŞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep ATAKAŞ, MYDK Müdürü Prof. Dr. Zafer Savaş DOĞANTAN, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali GÜNDEL, KADEM Hatay Şube Başkanı Selma TUNÇ, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
 
Bu sene ikincisi düzenlenen ve birbirinden güzel eserlerin gösterime çıktığı karma sergide resim, çini, ahşap ve taş işleri, baskı, Geleneksel Türk Sanatları (tezhip, minyatür, ebru ve hat) ve keçe vb. eserler sergilendi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ÇELİKKOL’un eşi Eda ÇELİKKOL’un tezhip çalışmaları da sergilenen eserler arasında yer aldı ve büyük beğeni topladı.
 
Sergide yer alan eserler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hayırsever ve sanatsever işadamı ATAKAŞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep ATAKAŞ tarafından katalog haline getirilerek, sanatseverlerle buluşturulacak.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar