Skip Navigation Links

Hem Anne, Hem Öğrenci, Hem de Sporcu!

Azmi, kararlılığı, cesareti ve öğrenmeye olan tutkusuyla bir koltukta üç karpuz taşıyan İSTE öğrencisi Ülkü NAZ; “İSTEmek Başarmanın Anahtarıdır” diyo

Hem Anne, Hem Öğrenci, Hem de Sporcu!

Gündem   A+a-

 Azmi, kararlılığı, cesareti ve öğrenmeye olan tutkusuyla bir koltukta üç karpuz taşıyan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencisi Ülkü NAZ; “İSTEmek Başarmanın Anahtarıdır” diyor. Okulun gözbebeği olan 7 aylık oğlu ‘Tuğrul’ ile birlikte derse girerek ikinci üniversitesini okuyan Ülkü NAZ, aynı zamanda başarılı bir Kickboks ve Muay Thai sporcusu!
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Ülkü NAZ’ın hayatı, herkese örnek olacak cinsten. 26 yaşındaki “anne” Ülkü NAZ derslerine, 7 aylık bebeği Tuğrul ile birlikte giriyor. İlk lisans derecesini Biyomühendislik Bölümü’nden aldıktan sonra, durmayarak aynı heyecanla kendini geliştirme İSTEği devam eden Ülkü NAZ, bunun için dijital teknoloji dönüşümünde TEKNOVERSİTE vizyonu ile hareket eden İSTE’den daha iyi bir yer olmadığına karar verdi ve İSTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazanarak “okumaya ve öğrenmeye”, kaldığı yerden devam ediyor.
 
Sadece Bilgisayar Mühendisliği’nde öğrenci olmakla yetinmeyen Ülkü NAZ, aynı zamanda başarılı bir Kickboks ve Muay Thai sporcusu olmasıyla da dikkat çekiyor. Topluma örnek olan Ülkü NAZ, dolu dolu geçen günlerini şu sözlerle özetliyor; “Kendimi geliştirmeye devam etmem gerektiğini düşündüm. Neler yapılabilir diye araştırırken İSTE’de ilgi alanlarım dâhilinde yeniden okuyabileceğimi gördüm. Teknoloji odaklı bir üniversite olan İSTE’de sadece mühendislik eğitimi değil aynı zamanda sosyal, kültürel ve spora yönelik çalışmaların da yapabildiğini görmek benim heyecan ve İSTEğimi daha da artırdı. Bebeğim Tuğrul ile derslere birlikte girdik. Hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız bu konuda çok anlayışlı oldu. Bebeğim ile derslerime devam ediyorum. Ayrıca okulun Kickboks ve Muay Thai ekibinde yarışmalara katılıyorum. Evde Tuğrul ile alıştırma yapıyoruz. Oğlum ve eşim bana her konuda destek oluyorlar ve bu beni daha azimli kılıyor”.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Öğrenme yaşam boyu sürer. Okumanın yaşı, vakti ve zamanı yok. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Ülkü NAZ, bunun en büyük ispatı. Hem annelik yapıyor, hem öğrencilik, hem de sporculuk… Takdir ediyoruz… ‘Burada ne işin var?’ demememiz lazım. Teşvik etmemiz lazım. Biz de bunu yapıyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, tam da anneler gününde; kendisinin ve tabii ki tüm annelerimizin ANNELER GÜNÜ’nü tebrik ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet