Skip Navigation Links

Halk İle Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı

İskenderun Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu ev sahipliğinde, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.

Halk İle Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı

Gündem   A+a-

 İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile bu genelge doğrultusunda Hatay Valiliğince verilen talimat gereğince tertip edilen, “Halk İle Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantısı” İskenderun'da düzenli olarak gerçekleştiriliyor.Her ay bir mahalledeki okulun ev sahipliğinde icra edilen bu toplantılar vesilesiyle İskenderun'da devlet okullarının genel durumu ve eğitim hizmetlerinin işleyişi ile mevcut mahallenin sorunları hakkında istişarede bulunuluyor.
 
Bu doğrultuda, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat: 14.00’da İskenderun Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu ev sahipliğinde, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Okul İdarecileri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Sabahattin Anlamaz ile Meydan Mahallesi Muhtarlığını temsilen bir aza hazır bulundu.
 
İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu Müdürü Mehmet Çörtük ile diğer okul idarecileri tarafından okul girişinde karşılanan Kaymakam Soytürk, okul binasında yaptığı incelemenin ardından, okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarı ile bir araya gelerek istişarede bulundu.
 
Kaymakam Soytürk, hoşsohbet ortamında bir araya geldiği okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve mahalle muhtarına tek tek söz hakkı vermek suretiyle, onları dikkatle dinledi.
 
İlk olarak toplantıya ev sahipliği yapan Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu Müdürü Mehmet Çörtük tarafından okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yapılmasının akabinde, Barbaros Mahallesi ve Meydan Mahallesinde faaliyette bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki devlet okullarının idarecileri tarafından da bilgi paylaşımı yapılarak, çok yönlü bir değerlendirme yapıldı.
 
 
 
 
Kaymakam Soytürk, Okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
 
Her defasında eğitime olan hassasiyetini vurgulayan Kaymakam Soytürk; Eğitim yuvalarımızda eğitim öğretim ihtiyacını gidermenin ötesinde, sunulan eğitim hizmetinin kalite seviyesini yükseltmek ve bir aile atmosferi sağlanmak suretiyle öğrenci-öğretmen-veli uyumu içerisinde çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hususunun altını çizerek, bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini yapabilme çabası içerisinde olunması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
Toplantı esnasında, Naciye-Suna-Oktay Tekin Anaokulu ile Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun İskenderun'a kazandırılması noktasında maddi ve manevi katkıda bulunan hayırsever işadamı Oktay Tekin’de iştirak ederek, sohbetiyle toplantıya renk kattı.
 
Kaymakam Soytürk, Okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri ve muhtarlara katılımlarından ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederek, İlçemizde eğitim başta olmak üzere kamu hizmetlerine maddi ve manevi katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize de canı gönülden teşekkürlerini iletti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet