Skip Navigation Links

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında En Başarılı Okul Ödüllendirildi

Samandağ Belediyesi tarafından başlatılan bitkisel atık yağ toplama kampanyası kapsamında (2.520 kg )en çok atık yağ toplayan okul Ulubatlı Hasan Orta

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında En Başarılı Okul Ödüllendirildi

Eğitim   A+a-

Bu duyarlılığından dolayı ödül töreni düzenlendi. Toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Samandağ Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürü Suat Berber, Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Çapar, Ulubatlı Hasan Ortaokulu Müdürü Özgür Dadük, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Ulubatlı Hasan Ortaokulu Fen ve Teknoloji Kulübü Atık Yağ Toplama Projesi kapsamında böyle bir başarı yakaladıklarını ifade eden okul müdürü Özgür Dadük Projenin oluşum ve gelişim aşamasında emeği geçen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür etti.
Okul müdürü Özgür Dadük:”Eğitim öğretim sadece Türkçe, Matematik, Fen bilgisi değildir. Sosyal bilinci geliştirme, doğayı koruma projelerinin hayata geçirilmesini kapsamaktadır. Okulumuzun sosyal, kültürel, akademik her anlamda atağa geçtiğini görmekteyiz. Projede emeği geçen öğretmenlerimize öğrencilerimize, projenin oluşum gelişim aşamasında en çok emeği geçen belediye başkanımız Mithat Nehir’e, İlçe Mlli eğitim müdürümüz Hilmi Kapo’ya, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat berber’e çok teşekkür ederim “ifadelerine yer verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo:”Öğretmenlerimizi, okul müdürümüzü, öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Çok önemli bir iş başarmışsınız. Çevre bilinici ve farkındalığı oluşturduğunuz için sizleri kutlarım. Öğretmenlerimizin bu bilinci oluşturması çok önemlidir. Geleceğin Türkiye’sini yönetecek olan sizlerin, çevre temizliği bilinci ve farkındalığı ile yetişiyor olmanız beni gururlandırdı. Ülkemizi hali hazırda bulunduğu konumdan daha ileriye götüreceğinize inanıyorum. Başta Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum .”ifadelerine yer verdi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Samandağ belediyesi olarak bugüne kadar toplamda 20 bin litre atık yağ topladık. Okulumuz çok önemli bir iş başardı. Okulumuz bu güne kadar topladığımız atık yağın onda biri kadar atık yağ topladı. Sizin güzel öğrenciler 2520 Kg atık yağ topladı. Çok iyi bir iş başardınız. Yollar, ağaçlar, çevre hepsi bizim. Denizimiz temiz olursa, akarsularımız temiz olursa hepimiz faydalanırız. 14 km deniz kıyısına sahibiz. Her gün temizlenmese çok kirli bir görüntüsü olabilecek çok geniş bir alan sahip bir sahilimiz mevcuttur. Çevremize karşı daha duyarlı, daha dikkatli davranmak zorundayız. Samandağ Belediyesi olarak günlük 130 ton çöp topluyoruz. Temizlik yapabilmek belirli bir maliyeti gerektiriyor. Bu şehri temizlemek maddi olanaklarla değil bilinçle olabilecek bir iştir. Çevremizi temiz tutmalıyız. Çevremize rastgele çöp atmamalıyız. Çöplerimiz düzenli b ir şekilde çöp konteynerlerine yerleştirilmelidir. Bizim kadar yaşama hakkı olan hayvanlara, bütün canlılara iyi davranmalıyız. Uçan kuşların, karıncaların, bütün canlıların yaşam hakkı vardır. Birbirimize zarar vermeden, bu doğada hep birlikte yaşayacağız. Bugün Belediyemize teslim ettiğiniz bu atık yağ ile 4 milyon metreküp suyu korumuş oldunuz. Bu konuda emek eden herkesi tebrik ediyorum. “ifadelerine yer verdi.
Fen Bilgisi Öğretmeni Sedat Kazan, Bitkisel Atık Yağ ile ilgili bilgiler verdi. Çevreyi koruma konusunda duyarlılığın arttırılması, kampanyaların önemine dikkati çekti.
Konuşmaların ardından Başkan Nehir, Samandağ Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo’ya ve Okul Müdürü Özgür Dadük’e “sosyal sorumluluk bilinci içerisinde çevre kirliliğinin önüne geçilmesi konusunda sağlamış oldukları katkılardan ötürü plaket takdim etti. Deha firması tarafından okula laptop hediye edildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet