Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AKİB’de Yeni Başkan Refik Onur Kılıçer

Akdeniz Mobilya, Kâğıt Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde yeni başkan Refik Onur Kılıçer oldu.

AKİB’de Yeni Başkan Refik Onur Kılıçer

Gündem   A+a-

4 yıl aranın ardından seçim heyecanı yaşayan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Refik Onur Kılıçer başkan seçildi.
Seçimli Olağan Genel Kurulların gündemini açılış, Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın seçimi, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, bilanço ve gelir-gider hesaplarının incelenmesi ve onaylanması, Denetim Kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ibrası, müteakip yıl bütçe ve iş programlarının görüşülmesi ve onaylanması, yönetim kurulu başkanı ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’ni TİM genel kurulunda temsil edecek olan delegelerin seçilmesi, dilek ve temenniler oluşturdu.
Aymen Başkanlık Bayrağını Kılıçer’e Devretti
Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na R. Onur Kılıçer seçildi.
1993 yılında yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlayan ve 23 senedir Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren, bölge ve ülke ihracatının artırılmasına, geliştirmesine hizmet veren Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı M. Bülent Aymen, yönetim kurulu tarafından verilen önerge ile genel kurulda oy birliğiyle Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Onursal Başkanı seçildi.
M. Bülent Aymen, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği genel kurulunun açılışında yaptığı veda konuşmasında, 2014-2018 döneminde görev yapan yönetim kurulunun, Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörünün dört alt sektörünün de temsilcilerinden ve Türkiye’nin en geniş hinterlandına sahip İhracatçı Birliği olarak da, yine tüm ihracat yapan illerin temsilcilerinden oluştuğunun altını çizerek, “Birliğimiz üyesi tüm ihracatçılarımız hem sektörel hem de bölgesel olarak temsil edildiğinden ihracata dair tüm problemlere müdahalemiz hızlı ve efektif bir şekilde gerçekleşti. Sektörümüzün sorunları çözüm önerileri ile birlikte yetkili mercilere aktarılarak kısa sürede çözüme kavuşturuldu” diye konuştu.
İhracat rakamlarına da değinen Aymen, AKAMİB olarak 2017 yılında bir önceki yıla kıyasla % 9,7 oranında bir artış kaydederek 602 milyon 827 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyelerine gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
İhracatçı firmaların ihracat kapasitelerini artırmak ve yeni pazarlara girmelerini sağlamak amacıyla canla başla çalıştıklarını vurgulayan Aymen, “Kereste ve Palet Sektörüne yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında Dubai, Vietnam,
İsrail, Mısır ve İran olmak üzere 5 farklı ülke pazarına ticaret heyetleri düzenledik. Üreticilere ve ihracatçılara İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge çalışmalarını üretimlerine yansıtabilmeleri amacıyla AKMOB-Akıllı Mobilya Tasarım ve Entegrasyon Merkezi Projesi’ne destek veriyoruz. Kayseri ve Mersin’de yapılan toplantılar ve firma ziyaretleri ile mobilya sektörüne yönelik proje geliştirme çalışmalarına devam ederek, 2018 yılında 2 ilde başlatılacak 2 URGE Projesi ile firmalarımızın bölgemize ve ülkemize katkı sağlamalarının önünü açmak için adım attık” dedi.
Aymen “Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Yönetim Kurulu olarak verdiğiniz desteğe layık olmaya çalıştık. Çok güzel işlere imza attık. Bundan sonra da Refik Onur Kılıçer önderliğinde başarılı çalışmalarla sektöre olan katkımız devam edecek” diyerek, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür etti.
KILIÇER: “Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçılarının Sesi Olacağız”
Yeni Başkan R. Onur Kılıçer ise, verdikleri destek ve katılımlarından dolayı genel kurula katılım sağlayan ihracatçılara teşekkür ederek, “Bülent Başkan’la birlikte çok başarılı projelere imza atan Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nde yakalanan bu ivmenin, önümüzdeki dönemde de sizlerin katkılarıyla artarak devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız. Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçılarının sesi olup, onları her türlü mecrada temsil etme, sorunlarını dile getirip çözüm bulma gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.
Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu ve denetim kurulu şu firmalardan oluştu;
Yönetim Kurulu
Başkan: Arkopa Ahşap Panel San. A.Ş.
Asil Üyeler
1- Cemay Meyan Kökü San. Ve Dış Tic.Ltd. Şti.
2- Boydak Dış Ticaret A.Ş.
3- İntertim Orman Ürn. İth. İml. İhr. San. Tic.Ltd. Şti.
4- Güney Ambalaj San. Tic.Ltd. Şti.
5- Hiss Kamış San. Tic.İhr. Ltd.Şti.
6- Yonpaş Orman Ürünleri San. Tic.A. Ş.
7- Kıtem İç Ve Dış Tic.Ltd. Şti.
8- Seyhan İnş. Hizarcılık Tur. San. Tic.Ltd. Şti.
9- Bayamtaş İthalat İhracat A.Ş.
10-Köseoğlu Mobilya San. Tic.Ltd. Şti.
Yedek Üyeler
1- Serhat Mobilya San. Tic.A. Ş.
2- Teknik Masura Ambalaj San. Tic.A. Ş.
3- Fey Dış Ticaret Ltd.Şti.
4- Gizir Ahşap İnş. Tur. San. Tic.A. Ş.
5- Sunpa Orman Ürn. Paz. San. Tic.Ltd. Şti.
6- Neccar Mobilya Ve Or. Ürn. Mak.Gı.İnş.Nak.İth.İhr.Ltd.Şti.
7- Modelin Mobilya Dek.İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti.
8- Umt Dış Ticaret San.Tic.Ltd.Şti.
9- Bakkalım Tar.Orm.Ve Gı.Ürn. Mad.Teks.Hay.San.Tic.Ltd.Şti.
10- Lale Orman Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti.
Denetim Kurulu
Asil Üyeler
1- Kilim Mobilya A.Ş.
2- Demirağlar Orman Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti.
3- Coşanlar Ev Gereçleri Mob.Day.Tük.Mal.Tic.Paz.Ltd.Şti.
Yedek Üyeler
1- Boldera Mobilya San.İç Ve Dış Tic.Ltd.Şti.
2- Yalçınlar Kereste İnş.Nak.Kim.Güb.İml.Tic.Ltd.Şti.
3- M Grup Matbaacılık San.Tic.A.Ş.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş