Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Fuat Tosyalı'dan Öğrencilere Altın Değerinde Tavsiyeler..

Fuat Tosyalı, İSTE Teknoversite Günleri’nde deneyimlerini, geleceğe yönelik planlarını ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.

Fuat Tosyalı'dan Öğrencilere Altın Değerinde Tavsiyeler..Web
TV

Eğitim   A+a-

 Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye demir çelik sektörünün duayeni Fuat Tosyalı, İSTE Teknoversite Günleri’nde deneyimlerini, geleceğe yönelik planlarını ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.
 

ÇOK ÇALIŞIN, HEDEFE KOŞUN!

 
Teknoversite vizyonu ile kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), artık geleneksel hale gelen Teknoversite Günleri’nin üçüncüsünü gerçekleştirdi.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Bir Oyun Kurucunun Yolu” konulu konferansta, üniversite öğrencilerine başarılı olmanın yollarını anlattı. Fuat Tosyalı, "Çok çalışın, hedefe koşun. Ardınızda bırakacaklarınızla bir fark yaratın" tavsiyesinde bulundu.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta altın değerinde öğütler veren, Türkiye demir çelik sektörünün duayeni Fuat Tosyalı, deneyimlerini, geleceğe yönelik planlarını ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.
İSTE Merkez Kampus Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen Konferansa; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Toyo YK Üyesi Şerif Tosyalı, Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, İSTE akademisyenleri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Gençlerle buluşmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, üniversite gençliğinin, geleceğimiz için çok önemli bir yapıya sahip olduğunu önemle vurguladı.
 

‘GELECEĞİ YAPILANDIRMAK, SİZLERİ ANLAMAKLA MÜMKÜNDÜR’

Bir takım araştırmalar yaparak gençlerin karşısına çıktığını kaydeden başarılı iş adamı Fuat Tosyalı, "Şöyle genel çerçevede bakacak olursak, bizler neredeyiz, sizler neredesiniz? Bunu iyi anlamak ve okumak lazım. Burada büyük çoğunluk 18 ila 35 yaş arasında. Bugün iş yaşamını oluşturan bireylerin büyük kısmını, yani genç jenerasyonu oluşturuyorsunuz. Bu jenerasyonu topluca hepiniz veya tek tek hepiniz, toplumdaki dünya liderlerinin, iş insanlarının, siyasetçilerin ve gezegende yaşayan herkesin kafa yorduğu kesimlersiniz. Sadece yorduğu değil, yormak zorunda olduğu kesimsiniz. Sizleri anlamak geleceğimizi yapılandırmanın temel taşıdır. Siz bunun farkında mısınız bilmiyorum. Dünya olarak biraz sorun birazda fırsat olarak görünüyorsunuz. Açıkça söylemek gerekirse Y kuşağının iş yaşamında biraz sabırsız, birazda maymun iştahlı olduğunuz söyleniyor. Hemen para kazanma derdinde olarak görünüyorsunuz. Oysa ben bu görüşe katılmıyorum. Aslında çok güçlü yanlarınız var. Sizi iyi şekilledirmenin size iyi örnek olmanın içindeyiz. Siz şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi eğitim görmüş ve en iyi atılım içinde olduğunuz dönemin içindesiniz” dedi.
 

SİZLERİ ÖNEMSİYORUZ

Fuat Tosyalı, “Size kendimizi anlatacak olursak; biz bırakın Üniveristeyi hayal etmeyi, 9 metre kare dükkanın içinde okuma yazma bilmeyen bir babanın hesabını tutmaya çalışıyorduk. Biz burada İskenderun gibi 40 derece sıcaklıkta sobacılık yaparak hayatın zorluklarına göğüs germeye çalıştık.
Böyle bir maraton içinde buraya geldik. O ağustos sıcağında herkes sahilde yazlıkta gün geçirirken, biz mücadele içine girdik. O zaman elektirik gücü yok. Sadece kol gücüyle işlerimizi yapmaya çalıştık. Bakın benim elli yıllık iş hayatımda ilk işe başladığımla, şimdiki teknolojik durumlar ortada.
Bir bobin çelik rulo için senelerce bekliyorduk. Şimdi dakikada onlarca üretir hale geliyoruz. Türkiye çok büyük bir teknolojik değişim yaşadı. Bugün çeliği o kadar inceltiyoriz ki, kağıt gibi elimizde buruşturabiliyoruz. Ve 6 bini aşkın çalışanımız arasında en büyük çoğunluk Y kuşağı gençelerdir. Bizler sizi çok önemsiyoruz. Sizlere iş yaşamında her zaman yardımcı olmaya, ülkemiz ve milletimizin geleceği için elimizden gelen her türlü mücadeleyi göstereceğiz” dedi.
 

FARK YARATMAYI İLKE EDİNİN

Önemli açıklamalarla gençlerin ufkuna açan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Bugün burada size asıl anlatmak istediğim konu, size nasıl zengin olacağınız, nasıl çok para kazanacağınız değil, size anlatmak istediğim vizyon çok sade ve yalın. Bu dünyada bulunuş ve hayattan geçiş sebebini bulmanızdır. Aradığınız anlam tamda bu olmalıdır. Ben neden bu dünyadayım? İnsanlık tarihinin bu noktasında doğmuş olmanızın sebebi için kafa yorun! Her zaman bir fark yaratmayı ilke edinin! Dünya siz olmasaydınız ne olurdu, bunun arayışında olun, insanlıkta değerli bir tuğla olun. Bu tuğlayı oraya yerleştirmenin tek yolu da yaptığınız işe aşkla sarılın, her zaman yenilikçi ve atılımcı olun! Bunu başarmak için de mutlaka bir hedef seçin!
Sonsuz zamanınız fazla yok. Peki bunu nasıl yapacağız? Bunun için nereden başladığınız hiç önemli değil, sadece harekete geçin, bıkmadan usanmadan çalışın! Unutmayın, her nesilde üç tip insan vardır. Trendlere liderlik edenler, takipçi yada dirençli olmaya değil, trendleri yaratmayı seçin. Bunun için çok çalışmalı, düştüğünüzde ayağa kalkıp yeniden başarmaya çalışın! Kaybedişler ve başarısızlıklar acı olsada size dönüşümü çok daha güzel olacaktır. Tüm büyük başarılara bakın, mutlaka suya düşen hayaller mutlaka vardır. Yaptığınız işte ki anlamı ufkunuzdan sakın çıkarmayın. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan defalarca tekrar edin, geliştirin, iyinin daha iyisi de olduğunu unutmayın. Bir işte mükemmelliğe ulaşmak ancak ve ancak aynı şeyi bıkmadan tekrar etmekle elde edilir” dedi.
Fuat Tosyalı’nın konuşması alkışlar eşliğinde tamamlandı. Konferans bitiminde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, Fuat Tosyalı’ya plaket, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ise teşekkür belgesi takdim etti. Öğrencilere Tosyalı Holding tarafından çekilişle öğrencilere telefon hibe edilirken, gençler, Fuat Tosyalı ile selfe yarışına girdiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fuat Tosyalı'dan Öğrencilere Altın Değerinde Tavsiyeler.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş