Skip Navigation Links

Teknoloji’nin Üniversite ile Buluştuğu Yer: “İSTE = TEKNOVERSİTE”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Türkiye’nin sekizinci ve en genç teknik üniversitesidir.

Teknoloji’nin Üniversite ile Buluştuğu Yer:  “İSTE = TEKNOVERSİTE”

Eğitim   A+a-

 Kendine özgü bir eğitim, öğretim ve araştırma modeli oluşturarak; inovasyonu ve girişimciliği, üniversite-iş dünyası işbirliğini önceleyen ve teknolojiye odaklanan ‘özgün’ bir üniversite olmayı hedefleyen İSTE, TEKNOVERSİTE vizyonu ile her geçen gün gelişerek kente, bölgeye ve ülkeye katkı sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük demir-çelik endüstrisi ve İskenderun Körfezi’ndeki uluslararası limanları ile lojistik olarak güçlü bir alt yapıya sahip bölgede, aynı zamanda tam bir sahil ve turizm şehri olan İskenderun’da, şehrin tam ortasında Merkez Kampüsü bulunan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde 14 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Ezbere değil, uygulamaya dayalı bir eğitim anlayışını benimseyen İSTE, öğrencilerine bilgiyi neden ve nerede kullanacağının bilincini aşılamakta, her bireyin teknolojiyi okuyabilir hale gelmesi için gayret sarf etmektedir. En önemli üst vizyon projesi “TEKNOVERSİTE” olan İSTE’de, teknoloji ve üniversite kelimeleri hem şekil hem anlam itibariyle birleştirilmiş durumdadır. Teknoversite; “Teknoloji” ve “Üniversite” kelimelerinden oluşan bir sözcüktür, tescili de İSTE’ye aittir. Teknoversite; teknolojinin üniversite hali, üniversitenin de teknoloji halidir. Bir başka deyişle, teknolojinin üniversiteleşmiş, üniversitenin de teknolojikleşmiş halidir.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin temel hedefi, kendine özgü bir eğitim/öğretim/araştırma ekosistemi oluşturarak, inovasyonu ve girişimciliği önceleyip teknolojiye odaklanarak Endüstri 4.0’a eklemlenen bir üniversite olmaktır. Teknoloji Transfer Ofisi’ni (İSTE-TTO) faaliyete geçirerek Ar-Ge motivasyonunu artıran İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE); 2016 ve 2017 yıllarında üstün bir yayın ve araştırma performansı ortaya koyarak, bilimsel alandaki başarısını da tescillemiştir. İSTE, Türkiye’deki devlet üniversitelerini akademik teşvik performanslarına göre sıralayan bir araştırma sonucuna göre 2017 yılında ikinci sıraya yerleşmiştir. Ayrıca, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerini memnun etme düzeylerini belirlemeyi ve bu kapsamda üniversiteleri, öğrencilerin memnuniyet düzeylerine göre sıralamayı hedefleyen 2016 ve 2017 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda da hemen hemen tüm kategorilerde Türkiye ortalamalarının üzerinde yer almıştır.
 
TEKNOVERSİTE vizyonu ile yola çıkan, “Üniversite-Sanayi İşbirliği'' yerine “Üniversite-İş Dünyası İşbirliği” kavramını önceleyen ve bu konuda Türkiye’deki ilk akla gelen üniversitelerden biri olmayı hedefleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), başlatmış olduğu “İŞ DÜNYASI ile ENTEGRASYON (İDE)” programıyla, derslerini başarı ile tamamlayan başarılı öğrencilerine, kariyerlerine daha mezun olmadan başlayabilme fırsatı sunmaktadır. Entegratör adı verilen İSTE’nin mezun adayı öğrencileri, eğitimlerinin son dönemlerini; servis, bilişim ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren akredite edilmiş saygın işletme ve kuruluşlarda; ‘iş yaşamına doğrudan katılarak’ geçirebilmekte ve deneyim kazanabilmektedirler.
 
Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, teknolojiye yön verebilen mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen İSTE’de; Anayurt Güvenliği ve Teknoloji Okuryazarlığı dersleri tüm bölüm ve programlarda Türkiye’de ilk kez zorunlu ders olarak okutulmaktadır.
 
 
 
 
 
 
Kısa ismi: İSTE
Motto: Teknoversite
Kuruluş Yılı: 2015
Rektör: Prof. Dr. Türkay Dereli
Fakülte Sayısı: 5
Yüksekokul Sayısı: 3
Meslek Yüksekokulu Sayısı: 4
Enstitü Sayısı: 7
Konservatuvar Sayısı: 1
Akademik Personel Sayısı: 254
İdari Personel Sayısı: 179
Önlisans ve Lisans Öğrenci Sayısı: 13312
Lisansüstü Öğrenci Sayısı: 825
Merkez Kampüs Toplam Alanı: 790000 m2
Web adresi: www.iste.edu.tr
 
 
Misyonu: Bilgi üretmek, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek, teknolojiyi toplum yararına sunmak, nitelikli eğitim/öğretim, araştırma ve sosyal faaliyetler yoluyla, ülkenin kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak ve bunları gerçekleştirebilecek mezunları yetiştirmektir.
 
Vizyonu: Dörtlü sarmal modeli: “üniversite-sanayi-kamu-toplum” bütünleşmesini sağlayarak, öğrencilerinin aktif katılımı ile “teknoversite” olarak adlandırılan yeni bir üniversite yaklaşımı oluşturmak, olgunlaştırmak ve bu modeli, örnek bir ekonomik ve toplumsal kalkınma fırsatı olarak sunmaktır.
 
 
 
İSTE LOGOSU, NEYİ İFADE EDİYOR?
 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) logosu, bütünsel olarak “gücü” sembolize etmektedir. Üniversite bilim yuvasıdır ve bilgi üretir. Bilgi, gücün tam odağındadır, ama her şey insanla başlar. Bununla birlikte, İSTE sadece bilgiyi üretmekle kalmayacak, üretilen bilgiyi paylaşacak ve bilgiyi teknolojiye dönüştürerek yaşam kalitesini artırmaya odaklanacaktır. Logo’daki “İ” harfi: “insanı”, “İskenderun’u” ve “inovasyonu” temsil etmektedir. İSTE’nin merkezinde bu üç unsur vardır. “İ” harfinin noktası bilimi ifade eder. Logo’daki alt ucu açık olan halka: yukarıdaki üç unsur ile birlikte; İskenderun Körfezi’ni, bilgiyi, medeniyeti ve insanlığı korumayı sembolize eder; (sanayi, kamu ve toplum ile) “işbirliğini”, “dengeyi”, “birlik ve beraberliği” , “kardeşliği” ve “eşitliği” vurgular ve elbette; “tekniği”, “teknolojiyi”, “dünyayı”, “evrenselliği” simgeler. Logo’daki kırmızı renk “bilim tutkusunu, yenilikçiliği ve girişimciliği”, gri renk ise devleti ve ayrıca, demir-çeliği ve “çelik gibi güçlü olmayı” ifade eder. “Demir ve çeliğin, üretimi zordur, meşakkatlidir, ama bunlar çok sağlamdır ve dayanıklıdır. Demire ve çeliğe bilgiyle hükmeden, dünyaya da hükmeder” mesajını içerir. Logo; başarmayı, güçlü ve tutkulu bir biçimde İSTEmeyi motive eder, “başarmak isteyenleri” davet eder.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet