Skip Navigation Links

Sarı Zeybekler 57. Alay'a Vefalarını Gösterdiler

Sarı Zeybekler Derneği '57. Alay'a Vefa ve Saygı Nöbeti' etkinliği ile yine İskenderun'da bir ilki gerçekleştirdi.

Sarı Zeybekler 57. Alay'a Vefalarını Gösterdiler

İskenderun   A+a-

Genel Merkezi İskenderun'da olan Sarı Zeybekler Derneği'nin Anıt Alanı'nda düzenlediği "57. Alay'a Vefa ve Saygı Nöbeti" etkinliği ile 57. Alay, Çanakkale Kahramanları ve 15'lileri andı.
Geniş bir halk kitlesinin katılım ile gerçekleşen etkinlik hakkında bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, "Çanakkale Savaşı'nda destanlaşan 57. Alay'ı ve 15'lileri anmak ve Onlar'a olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, özellikle gençlerimize Kuvayı Milliye ruhunu aşılamayı amaçladık" diyerek şöyle devam etti :
"Gençlerimizin tarih bilincine katkı sağlamak amacıyla Çanakkale Savaşları'nda kahramanlıklarıyla destanlaşan başta 57. Alay ve Onbeşliler olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı Şehitlerini anmak adına İskenderun Atatürk Anıtı'nda bir etkinlik düzenledik. 
Etkinlikte onbeş yaşındaki elleri kınalı Genç Sarı Zeybekler "Onbeşliler Geliyor" yazılı araçtan inerek 57. Alay'ın son yemekleri olan kırık buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmek yediler, daha sonra İskenderun Atatürk Anıtı'nın önünde meşaleli saygı nöbeti tuttular. Etkinliğin en sonunda okunan Kuran-ı Kerim ile son dualarını okuyan Onbeşliler daha sonra birbirleri ile helalleştiler.
Sarı Zeybekler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esmeray Minaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen gece boyunca Kübra Dal ve İbrahim Kurtini Çanakkale ve Kahramanlık türküleri söylerken, dernek üyelerinin okudukları Çanakkale anıları ile katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar.
Türk Kızılayı İskenderun Şube çalışanları gece boyunca 57. Alay'ın son yemeklerini misafirlere ikram ettiler.
Bu vesile ile başta Deniz Üs Komutanı Kur. Alb. Aykar Tekin'e, Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve yönetim kurulu üyelerine, İGEV Şube Başkanı Şefik Uyar ve yönetim kurulu üyelerine ve duyarlı İskenderun halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet