Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Teknoversite ‘İSTE-ŞARE’ Etti!

Türkay DERELİ TEKNOVERSİTE VİZYONU’nu geliştirmek ve istişare etmek üzere “İSTE-ŞARE” adı verilen programda bir araya geldi.

Teknoversite ‘İSTE-ŞARE’ Etti!

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşen İSTE-ŞARE adı verilen buluşmaya; yaklaşık 500 öğrenci ile birlikte idari ve akademik personel de katıldı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ öncelikle salonu tıklım tıklım dolduran öğrencilere teşekkür etti ve öğrencilerden beklentilerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. DERELİ; “Öncelikle, öğrenci memnuniyeti endeksinde tüm üniversiteler arasında bizi üst sıralara taşıdığınız için, memnuniyetinizi tescil ettirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Malumunuz, biz her an sahadayız, kampüsteyiz, sizin yanınızdayız, sık sık görüşüyoruz, ama bugün burada ucu açık bir toplantı yapıyoruz. Dilediğiniz kadar soru sorun, İSTEdiğiniz soruyu sorun. Sorulmamış soru kalmasın. Rahat olsun. Doğal olun. Kendiniz olun. Provokasyonlara alet olmayın, beyinlerinizi kiraya vermeyin. Yetkili arkadaşlarımız burada. Onlar ile sizi buluşturduk bugün. Onlar da not alacaklar ve sorunları birinci ağızdan duymuş olacaklar. Her şeyi burada yüz yüze konuşalım, istişare edelim. Sorunlara dışarıda çözüm aramayalım. İSTE ailesi olarak biz hepimiz çözümü birlikte kendimiz üretelim. Yüz yüze iletişim çok önemli. Öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulana kadar buradayız. Buyurun, bir sorun varsa eğer, birlikte çözelim, empati de yapalım. Ama şurası muhakkak ki, bizim artık kişileri ve olayları değil, minör şeyleri değil, stratejik ve büyük fikirleri konuşmamız ve tartışmamız gerekiyor. Ülkemiz ve milletimiz bizden hizmet bekliyor, üretim bekliyor, icat bekliyor, icraat bekliyor. Yoksa boş boş konuşmuş oluruz. Sizlerden bugün büyük fikirler bekliyoruz, İskenderun’umuzu, Üniversitemizi ve Ülkemizi geliştirebilmek için” diyerek toplantıdan beklentilerini açıkladı.
 
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, TEKNOVERSİTE modelinin bir kez daha altını çizdikten sonra; “Biz, İSTE olarak en ileriyi en iyiyi hedefledik. Ülkenin memlekete en çok katkısı olan en faydalı gençlerini yetiştirmek, onların önlerini açmak istiyoruz. Herkes kendi işini en mükemmel şekilde yapmaya çalışmalı. Vatanımıza olan borcumuzu bizler de çok daha fazla çalışarak, Ülkemizi kalkındırarak ödemeliyiz. Sizler için birçok proje geliştiriyoruz. Burada size düşen en önemli görev, çalışmayı sevmek ve bu projelere sahip çıkmaktır, altını doldurmaktır. İşinizi sevmeden, hayatınızın bir parçası haline getirmeden bir şeyleri öğrenemezsiniz. Ayrıca, yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi de; birbirinizle iyi iletişim halinde olmaktır. İletişiminizi hep açık tutun. Hiç ummadığınız bir anda hayatınızı değiştirecek insanlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın” dedi.
 
Konuşmasının devamında; “Talebelerimiz olarak bizden bir şeyler talep ettiğinizde, problemin yanında çözümünüzle birlikte gelirseniz daha çabuk sonuç alabiliriz. TEKNOVERSİTE vizyonuna entegre olmanız gerekiyor. Fikir geliştirin, bunları geliştirin, ticarileştirin. Bunun için kuluçka merkezlerimizi açtık. KUVÖZ’ü açtık. Hiçbir ücret ödemeden öğrencilerimiz projelerini hayata geçirebilsin diye. Üniversitemizin tanıtımına başarılarınızla katkıda bulunun ki büyüme hızımız artsın. Geleceğimiz daha sağlam temeller üzerine kurulsun. Sizler, iyi öğrencilersiniz. Yapılan çalışmalar böyle diyor. Öğrencilerimiz sayısal kategoride ALES skorları ile gayet iyi bir sıralama elde ettiler. Aynı şekilde akademisyenlerimiz akademik çalışmalarıyla üst sıralarda, ikinci sırada yer aldılar. Daha iyi yerlere gelmek için hep birlikte çalışmamız lazım. Sizler Üniversitenize sahip çıkarsanız, her şey daha kolay ve hızlı olacaktır. Bir üniversitenin en iyi tanıtımı, yetiştirdiği başarılı öğrencileri ve mezunlarıdır” şeklinde açıklamalar yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, yaklaşık 7 saat süren toplantıda öğrencilerin tüm sorularını içtenlikle cevapladı.
 
Kendilerinin fikirlerinin alınması ve istişare edilmesinden büyük mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, bu tip toplantıların daha sık yapılmasını İSTE’diklerini belirttiler. Toplantıda öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. İSTE-ŞARE’nin sonunda keyifli bir atmosferde yarışmalar ve çekilişler yapılarak öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Rektör Prof. Dr. Türkay DERELİ, geç saatlere kadar süren toplantının sonuna kadar kalan öğrencilere bir sonraki gün ‘öğle yemeği’ ısmarlama sözü verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar