Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hataylı Muhtarlara Buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Hatay ziyaretlerinde 15 ilçenin muhtarlarıyla bulu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hataylı Muhtarlara BuluştuWeb
TV

Gündem   A+a-

Antakya Ottoman Otelde Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde gerçekleşen toplantıya Hatay’da aktif halde hizmet eden muhtarlar ve aileleri katılım sağladı.
 
Hatay’ımızın Birliği İçin Hizmet Edildi
 
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, toplantıda yaptığı konuşmasında muhtarların kentteki huzur ortamındaki önemine değindi.
“Ortadoğu’daki kargaşayı kentimize taşımak isteyenlere karşı hep birlik içinde durduk. Bizim kardeşlik ve barış içindeki yaşamımız ile bu olumsuzlukları ketimize bulaştırmadan bertaraf ettik. Siz kıymetli muhtarlarımız Hatay’ımızın birliği, dirliği ve beraberliği için hizmetler verdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. ” dedi
 
Bize Yetki Verirseniz Söz Hakkınız Olacak
 
Demokrasini temel taşları olan muhtarlarla kente dair hizmetleri değerlendiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, muhtarların demokrasideki önemine vurgu yaptı.
 
Genel Başkan konuşmalarının devamında, “Bu topraklarda, Türkiye cumhuriyetinin sınırları içerisinde 1833 yılında Kastamonu da ilk kez muhtarlık seçimi yapıldı. Muhtarlık kurumu bu denli köklü bir kurumdur. Muhtarlık kurumu Türkiye içinde güçlü ve yaygınlığıyla bilinir. Ancak muhtarlar bağımsız kanuna sahip değil. Seçimle gelen tüm temsilcilerin kanunu var ama muhtarların yok. Sizlerde isteyin talep edin bizlerde destekleyelim.” dedi.
 
Mahallenizle ilgili konu mahalle meclisinde görüşüldüğünde muhtar söz hakkı olmalı ve karar verebilmelidir. Bize yetki verirseniz kesinlikle yapacağım. Muhtarların bağımsız tek tip hizmet binası olmalı. Bir başka konu, milletvekili, belediye başkanlarının aylıkları var. Muhtarların bütçesi neden yok? Muhtarlık kurumuna bütçe tahsis edilmeli. Kendi vatandaşının sorununu en yakından bilen kişi olan muhtarlara belirli bir bütçe ayrılarak hizmetlerde kullanılmak üzere hak tanınmalı. Sistem bu şekilde olursa demokrasimiz muhtarlar ile güçlenebilir.” Açıklamalarında bulundu.
Kente sağladıkları kazanım ve hizmetlerinden dolay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başta olmak üzere HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Özel Kalem Müdürü Orçun Kılıçoğlu, HBB Daire Başkanları ve programa katılan muhtarlara plaket verdi.
 
 
 
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hataylı Muhtarlara Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş