Skip Navigation Links

Tarihi Teşvik Hamlesi

Tosyalı Holding Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtım toplantısında 2017 Yılında Türkiye genelinde hazırlıkları tamamlanan 19 yatırımcı arasında yer aldı

Tarihi Teşvik HamlesiWeb
TV

Ekonomi   A+a-

 Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtım toplantısında 2017 Yılında Türkiye genelinde hazırlıkları tamamlanan 19 yatırımcı arasında yer aldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende başarılı işadamı ve sanayici Tosyalı’ya teşvik belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım birlikte takdim etti.
 

EKONOMİYE CAN KATACAK

Tosyalı Holding’in yanı sıra Alvı Medıca, Assan, Atayurt, BMC, CFS, Dow-Aksa, Ekore, Ersan, SASA, İpek Mobilya, Most Makine, Siirt Bakır, Metcap Enerji, Tusaş, Oyak-Renault, Yıldız Metalurji, Vestel, Sütaş’ında teşvik belgesi aldığı törende, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin stratejik sektörlerde yatırımların önünü açtığını ve desteklenen projelerle ekonomiye can katmanın yanı sıra, istihdamın da artırıldığına vurgu yaptı ve “Türkiye kendi devlerini yaratıyor” dedi.
 

‘AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANIN’

Törende yaptığı konuşmada toplam yatırım bedeli 135 milyar lira olan 19 projenin sahibi firmalara belgelerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumgurbaşkanı Erdoğan, “Elini taşın altına koyan iş dünyamızın temsilcileriyle omuz omuza ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar durmayacağız. Atalarımız, ‘at binenin, kılıç kuşananın’ der. Biz bu anlayışla ülkemizi yönetirken, aynı yaklaşımla yatırım yapan üreten iş dünyamızı da takdirle karşılıyoruz” dedi.
19 yeni yatırım sayesinde, 34 bin 111 doğrudan, 134 bin de dolaylı istihdamın ortaya çıkacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, firma sahiplerine ve yöneticilerine, Türkiye’nin gelişmesine, büyümesine, hedeflerine doğru ilerlemesine sağladıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti. Yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerektiğini, istihdamın ve üretimin ancak yatırımla mümkün olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin bu ihtiyacın neticesi olarak ortaya çıktığını belirtti.
 

ENTEGRE MADENCİLİK YATIRIMI’NA TEŞVİK

Osmaniye Entegre Madencilik Yatırımı ile teşvik belgesi almaya hak kazanan Fuat Tosyalı ise, “Ülkemizin global bir çelik üreticisi olarak bize güvenen ve sınır tanımayan üretim sevdamıza aynı heyecanla destek verip teşvik eden Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımızı sunuyoruz’ şeklinde konuştu.
 
Tarihi Teşvik Hamlesi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet