Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sağlıklı Beslenerek Kanserden Kurtulun!..

Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, sağlıklı ve doğal beslenmenin, kansere karşı koruyucu etki oluşturduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı Beslenerek Kanserden Kurtulun!..

Sağlık   A+a-

 Hazır paketli gıdaların kanser riskini arttırdığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, sağlıklı ve doğal beslenmenin, kansere karşı koruyucu etki oluşturduğuna dikkat çekti.
Kanserin, vücuttaki tüm doku ve organlarda gelişebilen bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “Kanser; kontrolsüz çoğalan hücrelerin, normal işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan ve 200’den fazla türü tanımlanan hastalıktır. Ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olan kanser, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra, ikinci sırada yer almaktadır. Özellikle meme, kalın bağırsak-rektum ve kan kanserleri, obez bireylerde normal ağırlıktakilere göre daha fazla görülmektedir. Yetişkin yaş grubunda her yıl, 150-300 kişi (100 bin nüfus için) kansere yakalanmaktadır. Bu sonuçla ülkemizde de her yıl, 150 bin kişinin kansere yakalandığı tahmin edilmektedir” dedi.
 

“Paket gıdalardan uzak durun”

Hastalığın oluşum riskini düşürmek için dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “Kanser oluşumunu azaltmak için, öncelikle sağlıklı vücut ağırlığını korumak gerekmektedir. Günlük sebze ve meyve tüketimini en az beş porsiyon ve üzerine çıkartmak, kükürtlü sebzelere bol yer vermek, sarımsak, soğan, nane, maydanoz gibi lezzet vericileri, diğer yeşillikleri daha bol kullanmak önemlidir. Bununla birlikte; alkolden, sigaradan kaçınılmalı, katkı maddelerini içeren rafine yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Pişirme yöntemlerinden kömür ızgarası ve kızartmalardan, tütsülenmiş yiyeceklerden, turşu, salamura gibi fazla tuzlulardan kaçınmak, düşük ısıda pişirmeye çalışmak, günlük tuz tüketimini altı gramın altına çekmek önemlidir. Yiyecekleri küf ve mantar oluşumundan uzak, doğru koşullarda; çabuk bozulacakların da soğukta veya dondurarak saklanmasına dikkat edilmelidir” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş