Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas’ta Karanlığa Mavi Işık Yaktılar

Bekir Altan tarafından organize edilen otizm haftası münasebetiyle Payas Sokullu Mehmet paşa külliyesinde farkındalık yemeği düzenlendi.

Payas’ta Karanlığa Mavi Işık YaktılarWeb
TV

Payas   A+a-

 Yemeğe Payas Kaymakamı Dr. Polat KARA, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Sebahattin Büyüktelli ve Yılmaz BALABAN, Hatay Otizm Dernek Başkanı Sara GÖK, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray SARI, Halk Eğitim Müdürü Sinan KOÇULU, Kurum Müdürleri Ve İşadamı Süleyman ÇELİK katıldı.
Otizmli çocukları olan 200 misafirin katılımlarıyla renkli görüntüler yaşandı.
Programa Saygı durusu ve istiklal marşının okunması ile başlandı.
Otizm Dernek Başkanı Sara Gök’ün konuşmasının ardından Payas Kaymakamı Polat KARA da konuşmasında otizmli çocukların engelli birey değil, onların özel çocuklar olduklarını dile getirdi.
Yemek bitiminde Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan’ın ve işadamı Süleyman Çelik’in almış olduğu hediyeler takdim edildi.
Çocuklara uzaktan kumandalı arabalar, oyuncak bebekler, zeka Oyunları, müzik aletleri, kitaplar, boyama kalemleri gibi bir çok hediyeler protokol üyeleri tarafından otizmli çocuklar ve diğer katılımcı çocuklara verildi.
Hediyelerle çocuklarının sevinçlerini gören aileler böyle bir organizasyonla çocuklarını mutlu ettikleri için Payas belediye başkanı Bekir Altan’a teşekkürlerini ilettiler.
Farkındalığa dikkat çektiğini ve bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söylediler. Etkinliğe otizmin sloganı “karanlığa mavi ışık yak” demek için tüm katılımcılar uçan mavi balonları hepbirlikte gök yüzüne bırakarak programı görsel bir şölenle sonlandırdılar.
 
 
 
 
 
 
Payas’ta Karanlığa Mavi Işık Yaktılar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş