Skip Navigation Links

Sarı Zeybekler'den Çocuk İstismarı Duyarlılığı...

2018 Gönüllü ile Dünya Rekoru Denemesi

Sarı Zeybekler'den Çocuk İstismarı Duyarlılığı...

Gündem   A+a-

 Genel Merkezi İskenderun'da kurulmuş olan Sarı Zeybekler Derneği Çocukları istismardan ve ihmalden korumak için yapılması gerekenleri, toplumsal duyarlılığı artırmayı, farkındalığı yükseltmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenliyor.
22 Nisan 2018 Pazar günü saat 14:30'da 2018 gönüllü ile İskenderun Anıt Alanı'na siyah renkli dev bir kurdela ve "STOP CHİL ABUSE" yani "Çocuklara Dokunma" yazısını kareografi olarak yazarak yeni bir dünya rekoru kırmayı amaçlıyor.
Dünya rekoru ile ilgili bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Dernek Başkanı Nevzat Kurt, " Çocuk istismarı ve ihmali, gerçek boyutları iyi bilinmeyen, çok ciddi toplumsal bir sorun olmanın yanısıra yol açtığı bedensel, zihinsel ve psikolojik bozukluklar ile bireylerde yaşam boyu iş gücü yitimi, uzun süreli ve yineleyici tetkik ve tedaviler nedeniyle topluma önemli ekonomik yük getirdiğinin" altını çizerek şunları söyledi :
"Çocuk istismarı ve ihmaline ilişkin farkındalık ve önlenmesine yönelik çabalara verilen önem, toplumun uygarlık düzeyinin göstergesi olarak kabul edilmelidir. 
Mevcut sistemde istismara uğrayan-ihmal edilen çocukların tanı, tedavi, bildirim, izlem ve adli işlemlerinden oluşan süreç, çocuğu, yaşadıklarını uygunsuz koşullarda defalarca dile getirmeye zorlamakta ve uğradığı travmayı şiddetlendirmektedir. Bu nedenle sözkonusu istismara uğrayan çocuğun topluma sağlıklı bir şekilde yeniden kazandırılması için her vatandaşın üzerine düşen görevi layıkıyla yapması bir zorunluluktur.
Biz de Sarı Zeybekler Derneği olarak 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, 22 Nisan 2018 Pazar günü saat 14:30'da 2018 gönüllü ile İskenderun Anıt Alanı'na siyah renkli dev bir kurdela ve "STOP CHİL ABUSE" yani "Çocuklara Dokunma" yazısını kareografi olarak yazarak yeni bir dünya rekoru kırmayı ve yine Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi amaçlıyoruz. Tamamen ücretsiz olacak dünya rekoru denemesine katılmak isteyen vatandaşların siyah tişört ile gelmeleri mecburidir.
Bu konuya duyarlı olan herkesi özellikle çocukları ile birlikte rekor günü İskenderun Anıt Alanı'na bekliyor, hep birlikte İskenderun'dan bütün dünyaya "Çocuklara Dokunma" mesajını vermeye davet ediyoruz.
Etkinliğimize ön kayıt yaptırmak isteyenler adını, soyadını ve telefon numaralarını [email protected] adresine mail atmaları yeterli olacaktır."
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet