Skip Navigation Links

İskenderun Bahçeşehir Robotikçileri Adana'dan Kupayla Döndüler

Robotik- Kodlamaya olan ilgili günden güne artıyor.

İskenderun Bahçeşehir Robotikçileri Adana'dan Kupayla Döndüler

Eğitim   A+a-

 Robotik Turnuvasına yönelik çalışmalar uluslararası belirlenen konuya göre bir yıl önceden başlıyor. Bu yıl için belirlenen konu ‘’SU-Suyun Gücü’’ idi.
İskenderun Bahçeşehir İlkokulu Robotikçileri, gerçekleştirdikleri proje ile ‘’suyun doğaya geri kazandırılması, suyun tekrar işlenip kullanılması’’ konularını gündeme getirdiler. TERS ŞEMSİYE isimli bu proje ‘’Bir bölgeye fazladan yağan yağmurları Ters Şemsiye sistemi ile toplamak, borularla yer altı depolarına taşımak ve ihtiyaca göre toplamaktı.’’ Adana’da yapılan Bölge Turnuvasına 18 okul takımı katıldı.
Bilim Kahramanları Derneğinin düzenlediği 6. Junior Robotik Fuarına ev sahipliği yapan Adana Bahçeşehir Kolejinde sabah saatlerinde başlayan hazırlıkta yapılan projeyi simgeleyen Legolar sergilendi, proje posteri ve proje masası hazırlığı yapıldı. Sırasıyla jüri ziyareti ve etkinlikler başlatıldı. Katılımcıların ziyareti gerçekleştirildi, projeler tanıtıldı, anlatıldı. Bu aşamada projelerini Takım Koçu ve Robotik Kodlama Öğretmeni Furkan Temel eşliğinde hem kostümleriyle hem de lego inşa setiyle ‘’Harika Poster Ödülü’’nü kazandılar. Kupalarını ve ödüllerini turnuvada bulunan Okul Müdürleri Mustafa Uçan ‘dan almaları da öğrencilere sürpriz oldu. Çocuklarını desteklemek için Adana’ya kadar gelen aileler de çocuklarının performasına, başarısına ve Robotik Turnuvasına coşkusuna şahit oldular.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet