Skip Navigation Links

Başkan Culha’dan Anlamlı Ziyaret

Ayaz Bebeği ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Down Sendromlu bireylerin toplumdan izole edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Culha’dan Anlamlı Ziyaret

Arsuz   A+a-

 21 Mart Dünya Down Sendromu münasebetiyle Ayaz Bebeği ziyaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Down Sendromlu bireylerin toplumdan izole edilmemesi gerektiğini vurguladı. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz ve Belediye Meclis Üyesi Faiz Ekenel, Ramazan Kiraz, Semir Kirmit, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Yangın ile beraber Gözcüler Mahallesi’nin sakinlerinden Çam Ailesinin üyesi Down Sendromlu Ayaz Bebeği anlamlı günlerinde ziyaret ederek yanında oldu.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Çam Ailesinin minik üyesi Ayaz Bebeği ziyaret eden Başkan Culha,  dünyada yaşayan birçok engelli insanın var olduğunu, toplumların bu bilinç ile engellilere daha çok duyarlı olması amacıyla özel günler ilan edildiğini hatırlatarak, insanların her birinin bir engelli adayı olduklarını vurguladı. Başkan Nazım Culha yaptığı konuşmasında, “Down Sendromlu herkes, farklı derecelerde öğrenme güçlüğüne sahiptir. Bazı fiziksel özellikler Down Sendromlular arasında yaygındır ve onlar bazı tıbbi problemlere yatkın olabilirler. Fakat unutulmaması gereken şey down sendromlularının her biri bireyseldir, onların kim olduğunu onların kendi güçlü ve zayıf yönleri ve kişisel davranışları belirler. Down sendromlu çocukların başta eğitimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi olmak üzere yaşam düzeylerinin geliştirilmesi yönünde adımlar atılması gerekir, son kırk yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor.  Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Culha’nın konuşmasının ardından Ayaz Bebeğin annesi Özlem Çam, bulundukları anlamlı ziyaretten dolayı Başkan Culha’ya teşekkürlerini sundu. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet