Skip Navigation Links

Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’ne Hazır

Hatay’ın Ünlü Restoran Şefleri Marifetlerini Sergileyecek

Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’ne Hazır

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği iş birliğiyle 19 Mart Pazartesi günü Antakya’da düzenlenecek olan Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’nin hazırlıklarını tamamladı.
Hatay’ın Ünlü Restoran Şefleri Marifetlerini Sergileyecek
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay mutfağını dünya çapında bir üne kavuşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, uluslararası arenada yankı uyandıracak bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.
Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yöresel yemek yarışmasının yoğun talep ve ilgi ile takip edilmesinin ardından harekete geçen Başkan Savaş, bu kez Hatay’ın ünlü restoran şeflerini marifetlerini sergilemeleri amacıyla bir araya getirecek.
Kabak Borani Ve Firik Pilavı Hatay Halkının Beğenisine Sunulacak
19 Mart Pazartesi günü Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte ünlü şefler Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinden kabak borani ve firik pilavı yapımında marifetlerini sergilerken, Hatay halkı da etkinliğe katılıp yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacak.
Amaçlarının, Hatay’ın kendine özgü unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin modern sunumlarla yeniden hayat bulması olduğunu dile getiren yetkililer, etkinliğin geleneksel hale getirilerek her ay tekrarlanması hususunda çalışmalar başlattıklarını vurguladı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet