Skip Navigation Links

Başkan Savaş NTV'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, NTV’de Melda Yücel Kocaalp’ın sunduğu Finans Kafe programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Savaş NTV'nin Canlı Yayın Konuğu OlduWeb
TV

Gündem   A+a-

 “HATAY’IN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYA İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ”
Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım ve emlak fuarından NTV’nin canlı yayınına bağlanan Başkan Savaş, ”Hatay komşu ülkede yaşanan savaş ortamından oldukça fazla etkilendi. Bu yüzden de Hatay’ın güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Hatay’ın geleceğe daha sağlam adımlar atabilmesi ve vizyonuna değer katmak amacıyla projelerimizi herkesle paylaşıyor, yatırımcıları şehrimize çekmek istiyoruz” dedi.
“DİMDİK AYAKTA DURAN VE GELECEĞE KENDİNİ HAZIRLAYAN BİR ŞEHİRİZ”
Hatay’ın Suriye’de yaşanan savaş ortamından en çok etkilenen şehir olduğunu belirten Başkan Savaş,” 6 buçuk yıldan beri Suriye’de yaşanan savaş ortamından oldukça sıkıntı çekmekteyiz. Hatay savaşın gölgesinde kalmış bir şehir. Dolayısıyla ekonomik, psikolojik ve sosyal anlamda sıkıntı yaşasak da dimdik ayakta duran ve geleceğe kendini hazırlayan bir şehiriz. Hatay’ı geleceğe taşımak amacıyla özel projeler ürettik. Savaş bittikten sonra Hatay’a yatırım yapılabilmesini ve kentin ayakta kalabilmesini istiyoruz. Projelerimizi, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım ve emlak fuarında dünya ile paylaşıyoruz” sözlerini vurguladı.
“HATAY’IN HAKETTİĞİ YERLERDE OLABİLMESİ İÇİN DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ “
Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesi olmayı hak ettiğini dile getiren Başkan Savaş,” Bizler Hatay’ın sosyo ekonomik durumunu araştırdık. Üniversitelerden ve dünyaca ünlü ekonomistlerden destek aldık. Yapılan çalışmalarda görünüyor ki Hatay, 2012- 2016 yılları arasında ekonomik anlamda geriye düşmüş durumda. Biz Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesi olması için imza kampanyası başlattık. 6 ayda 500 bin imza toplamayı umut ederken 21 günde 517 bin 259 imza topladık. İmza kampanyasına sadece sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve muhtarlarımızın da desteği oldu. Şu anda 585 bin imzamız var. Bu durumu sanayi bakanımız ile paylaştık. Hatay’ın hak ettiği yerlerde olabilmesi için devletimizin de desteğini bekliyoruz “ dedi.
“YATIRIMCILARI HATAY’A BEKLİYORUZ”
Hatay’ı ekonomik anlamda kalkındıracak dev projelerden bahseden Başkan Savaş,” Sığlaşan ekonomimizi canlandırmak amacıyla Hatay’da birçok dev projeye imza attık. EXPO 2021’i biz 21 Ocak’ta Düsseldorf’ta Çin ve Avustralya ile yarışarak aldık. Hatay 31 Ekim’de UNESCO, 26 gastronomi şehri içerisinde bizi de seçti. Hem EXPO hem de gastronomi şehri olan tek şehiriz. Gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarımız Hatay genelinde devam ediyor. Dörtyol’da çok amaçlı kullanılabilecek çok güzel bir yaşam merkezi projemiz var. Ayrıca Antakya ilçemizde Haraparası Mahallesi’nde her döneme ait mozaiklerin çıktığı tarihi dokunun yoğun olduğu bölgede çok güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu güzel projeler ile birlikte yatırımcılarımızı da Hatay’a bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
BAŞKAN SAVAŞ HADO HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hatay’ın turistik, kültürel ve sosyal alanlarda hak ettiği değeri görmesi ve Hatay’a yeni bir ulaşım ağı kazandırmak amacıyla başlatılan HADO (Hatay Deniz Otobüsleri) hakkında bilgi veren Başkan Savaş,” Bu önemli proje sadece Hatay için değil komşu illerimiz için de oldukça önemli. İlk başta Mersin’e seferlerimiz olacak. Kıbrıs ve Beyrut’a da ilerleyen zamanlarda seferlerimizin olmasını istiyoruz.  Bu deniz otobüslerinin içinde ayrıca Hatay’a özgü yemekler de olacak. Bu seferlere katılanlar Hatay’ın lezzetlerini de tatmış olacaklar. Eğer seferlerimiz ilgi görürse başka ülkelere de seferler düzenleyebiliriz” dedi.
“ZENGİNLİKLERİMİZİ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”
Hatay’ın kültürel ve tarihsel zenginliğinden bahseden Başkan Savaş,” Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış oldukça özel bir şehir. Ayrıca Hatay’ın 600’ün üstünde yemek çeşidi var. Bunun yanında tatlılarımızla da meşhur bir şehiriz. Hatay’a özgü bitki ve çiçek çeşitliğimiz de var. Bu zenginliklerimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BAKANLIĞIMIZ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Ortadoğu’daki savaşın bitmesi ile emlak piyasasındaki durağanlığında düzeleceğini ifade eden Başkan Savaş,” Emlak piyasasındaki durağanlık savaşın bitmesinin ardından tekrardan yükselecektir. Ama şu anda durağanlık devam ediyor. Kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarımız için bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hatay’da gerçekleştireceğimiz projelerimizin çalışmaları devam ediyor. Özellikle Antakya ilçemizdeki Asi Nehri’nin rehabilite edilmesi bizim için oldukça önemli” sözlerine yer verdi.
 
Başkan Savaş NTV'nin Canlı Yayın Konuğu Oldu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet