Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Tarafından Hatay'da Bir İlk Gerçekleşti!

Toplam oturumu 3000 metrekare inşaat alanı 9000 metrekare olacak olan çok katlı otoparkın 240 araç kapasiteli olacağı belirtildi.

Samandağ Belediyesi Tarafından Hatay'da Bir İlk Gerçekleşti!

Yerel   A+a-

 Samandağ Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 75.yıl parkı yeniden düzenlenip Samandağ ilçesine 3 katlı otopark ve üstü modern bir ve yaşam alanı kazandırılması kapsamında yapılan çalışmalar hız kesmeden ilerliyor. Samandağ Belediyesi ekipleri hafta içi ve haftasonu  mesai yaparak  bu çalışmanın hizmete girmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. 
Samandağ Belediyesi tarafından Hatay’da bir ilk gerçekleşti.
75.Yıl parkının altının katlı otopark üstünün ise park alanı yapılması çalışmaları çerçevesinde sökülen ağaçlar başka bir alana ekildi.  Hafta sonu çalışan Samandağ Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri bu çalışmanın hızlandırılması için park alanında mevcut ağaçları sökme işlemini gerçekleştirdi. Sökülen ağaçlar ilçenin farklı alanlarında tekrar dikildi. Adana’dan getirilen ve Ülkemizde az bulunun bir araçla yapılan çalışma(Ağaç sökme-Dikme Makinası) sayesinde ağaçlar zarar görmeden başka bir alanda yaşatılmalarına imkân sunulmuş oldu. Ağaçlar 75. Yıl parkından sökülüp taşındı. Ağaç söküm makinesi ile ağaçlara zarar vermeden başka alanlar  transfer edildi. 
Konu ilgili konuşan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı:” Samandağ Belediye Başkanı Sn.Mithat Nehir’in öncülüğünde çevreye duyarlı,insan odaklı belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz.
Bu ağaçlara zarar vermeden taşıyabilmek için  bu aracı kiraladık. Adana’daki işlerini bırakıp buraya getirdik.Bu sayede bu alanda  yaşayan ağaçların başka  bir alana taşınarak yaşamalarını sağladık. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz çok katlı otopark çalışması bittiğinde Şehir trafiğinde bir rahatlama olacaktır.  Aynı zamanda katlı otoparkın üstünde yapılacak olan park alnında çocuk oyun grupları,banklar ve yeşil alan oluşturulduğunda halkımızın da 7’den 70’e  hoş vakit geçirebilecekleri  bir yaşam alanı yaratmış olacağız. “dedi.
Toplam oturumu 3000 metrekare inşaat alanı 9000 metrekare olacak olan çok katlı otoparkın 240 araç kapasiteli olacağı belirtildi.
 
Ağaçların toprağıyla beraber bulunduğu yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlayan makinenin, yeşilinin korunması ve ağaçlarımızı gelecek nesillere miras bırakabilmek amacıyla dizayn edilmiş olduğu ifade edildi. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet