Skip Navigation Links

Muhtarlarla Buluşma Toplantısı

İskenderun’un genel durumu, sorun ve ihtiyaçları

Muhtarlarla Buluşma Toplantısı

Gündem   A+a-

Cumhurbaşkanımızın Muhtarlarımıza yönelik yaptığı rutin toplantılar ile İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda tertip edilen "Muhtarlarla Buluşma Toplantısı" İlçemizde düzenli olarak gerçekleştirilmekte olup, bu toplantılar ile İlçemizde ki sorun ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm odaklı görüşmeler yapılmaktadır.
Bu doğrultuda; İskenderun Maliye Sarayı Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarları ve kurum yetkilileri ile bir araya gelen İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun’un genel durumu, sorun ve ihtiyaçları hakkında istişare de bulundu.
Kaymakam Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Hammutoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak ile Mahalle Muhtarları hazır bulundu.
Vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş ve huzur başta olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. konularda istişarede bulunmak suretiyle bir araya gelindiğini ifade ederek sözlerine başlayan Kaymakam Soytürk, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
İdari yapımızın en küçük birimi ve temel yapısı olan muhtarlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerinin de iştirakiyle icra edilen buluşma toplantısında; Mahalle muhtarları tarafından İlçemizde yaşanan çeşitli sorun ve eksiklikler (trafik sorunları, okul kayıt işlemleri, asayiş ve güvenlik v.b.) dile getirilerek, çözüm odaklı görüme yapıldı.
Ayrıca, bir önceki toplantıda istenilen, mahalle muhtarlarımızca sorumluluk alanları dâhilindeki sorun ve ihtiyaçların tespit edilerek rapor halinde tanzim edilmesi işlemini yerine getiren muhtarlarımızca hazırlanan dosya teslim alınarak, ilgili/yetkili görevlilerce incelemeye tabi tutuldu.
Mahalle muhtarlarımızın istek ve önerilerini dikkatle dinleyen Kaymakam Soytürk, gündeme gelen sorun ve eksikliklerin (trafik sorunları, okul kayıt işlemleri, asayiş ve güvenlik v.b.) ilgili kurum amirlerince takip edilmesi ve çözüm odaklı çalışmalar yapılması yönünde talimat verdi.
Toplantı esnasında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde 2018 yılı Şubat ayı itibariyle hayata geçirilen “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili olarak da bilgi veren Kaymakam Soytürk, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın 5 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan okuma-yazma kursları hakkında bilgilendirilmesi
ve en yakın okul müdürlüklerine yönlendirilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.
Bir sonraki toplantıda görüşmek üzere oturumu sonlandıran Kaymakam Soytürk, dile getirilen tüm sorun ve ihtiyaçların takip edileceği ve müteakip toplantılarda akibetinin değerlendirileceğini belirterek, tüm mahalle muhtarlarımıza ve kurum yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet