Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Okur Yazarlık Seferberliğinde İskenderun Atağı..

2018 yılı Şubat ayı itibariyle hayata geçirilen “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında İskenderun'da ki çalışmalar hızla ilerliyor.

Okur Yazarlık Seferberliğinde İskenderun Atağı..

İskenderun   A+a-

 Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde 2018 yılı Şubat ayı itibariyle hayata geçirilen “Okuryazarlık Seferberliği”  kapsamında İskenderun'da ki çalışmalar hızla ilerliyor.
 
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın video konferans yoluyla katıldıkları bir canlı yayın programında halkımıza duyurulmasıyla başlatılan bu güzide proje, Milli Eğitim Bakanlığınca usul ve esasları belirlenerek genelge tanzim edilmek suretiyle 81 İl Valiliğine gönderildi.
 
Projenin içeriğinde; Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır.
 
Bu doğrultuda İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer ilgili/yetkili kurum ve kuruluşlar ile kişi veya kişilerle uyum ve işbirliği içerisinde projeyi yaygınlaştırmak ve okuma yazmayı bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmak üzere harekete geçti.
 
“Okuryazarlık Seferberliği” projesi kapsamında yapılacak çalışmaların daha etkin ve daha verimli olmasını sağlamak amacıyla okuryazarlık seferberliği yürütme komisyonu oluşturan Kaymakam Recep Soytürk, tecrübeli okul idarecileri, eğitimciler ve eğitim gönüllüleri ile karşılık fikir alışverişinde bulunarak projenin kusursuz bir şekilde uygulanmasına ehemmiyet gösteriyor.
 
01 Mart 2018 Perşembe günü saat: 10.00’da Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştiren istişare toplantısında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Köseoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) Başkanı Şefik Uyar, Okul İdarecileri ve Mahalle Muhtarları’ndan oluşan komisyon bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
 
Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıklarına dikkat çeken Kaymakam Soytürk,  “Okuma yazma bilmek günlük yaşamın olmazsa olmazıdır. Bir otobüse binerken, ödeme yaparken, saate bakarken veya birini aramak istediğimizde, kısacası günlük yaşamın her anında okuma yazmayı bilmek bir bireyin özgüveninin temelini oluşturmaktadır” diye konuştu.
 
Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmak için etkin bir duyuru ve tanıtım yapılmasının yanı sıra vatandaşımızın telkin edilmesinin de önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Soytürk, komisyon üyelerinin de önerilerini dikkate alarak, İlçemizde projenin uygulanması süreci ile ilgili detayları belirledi.
 
Proje kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmak amacıyla; mesaj bildirisi, broşür, pankart, afiş ve ilan hazırlanması v.b. tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra eğitim kurumları, okul idarecileri, mahalle muhtarları, yakın çevre, eş, dost ve akraba işbirliğiyle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve mahallinde bilgilendirmenin sağlanarak ilgili yerlere yönlendirilmesi, ayrıca Cuma hutbesinde cemaatin bilgilendirilmesi v.b. faaliyetler planlanmak suretiyle geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
 
Söz konusu Okuma - Yazma Kursları; 5 Mart 2018 Pazartesi günü itibari ile başlayacak olup, kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızın, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Mahalle Muhtarlığı yâda kendilerine en yakın okul müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
 
Kursa müracaat edecek vatandaşlarımıza kurs yeri ve kurs saatleri ile ilgili gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.
 
Bu seferberliği el birliği ve uyum içerisinde yapacağımız çalışmalarla başarılı bir şekilde tamamlamak ve okuma yazmayı bilmeyen vatandaşlarımıza hayat boyu fayda görebileceği bir değer kazandırmak için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile halkımızı göreve davet ediyoruz.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar