Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Okul İsmi ile Deterjan Ürettiler

Liseli kimyacılar, teoride öğrendiklerini pratiğe dökerek deterjan üretti

Okul İsmi ile Deterjan ÜrettilerWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından imal edilen deterjanlar, hem okula hem de öğrencilere katkı sağlıyor. Benli markası ile imal edilen deterjanlar, kamu kurumlarına ve iş yerlerine de satılarak okula gelir sağlanıyor.
Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Alan Şefi Süleyman Yılmaz, okulun kimya bölümünde 400' yakın öğrencinin bulunduğunu söyledi.
Yılmaz, Kimya bölümünün diğer meslek gruplarına göre avantajlı bir bölüm olduğunu vurgulayarak, "Okulumuzda yaklaşık Kimya bölümünde 400'e yakın öğrencimiz var. Kimya bölümü diğer meslek gruplarına göre avantajlı bir bölüm. Nedeni de mesleki açıdan fabrikalarda, hastanelerde, üretim tesislerinde iş bulma olanakları daha fazladır. Okulumuzda teorik derslerin yanında derslerimiz genelde laboratuarda geçmektedir. Ve bu yıl üretime başladık. Baya bir hızlı başladık. 18 çeşit ürünümüz var. Bunların üretimini yapıyoruz. İlk başta okullara , devlet dairelerine, hastanelere satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu alanda bize ciddi destek veren okul idaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi.
Yılmaz, amaçlarının diğer illere de faaliyetlerini duyurmak olduğunu belirterek: "Amacımız bunu daha hızlı bir şekilde daha fazla arttırmak, diğer illere bunları aktarmaktır. Sipariş alıp satışları gerçekleştirmektir. Bu anlamda öğrencilerimiz hem üretimlerini yapıyor, stajlarını okulda gerçekleştirebiliyorlar. Buda öğrencilere ayrıcalık kazandırıyor. Öğrencilerin staj yelpazesi geniş olduğundan çalıştıkları kurumlarda genelde mezun olduklarında iş bulma imkanları olabiliyor. Fabrikalarda olsun, temizlik maddeleri üreten yerlerde olsun direkmen öğrenciler mezun oluklarında iş bulma imkanları oluyor" kelimelerine yer verdi.
Öğrenciler de teoride gördükleri konuları, öğretmenlerinin gözetiminde uygulayarak bir ürün ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyor. 
Öğrencilerden 10/B Kimya Öğrencisi Merve İrez, bu dersi gördükleri için ve uygulama için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hem kendimize bir şeyler kazanıyoruz hemde öğretmenlerimize yardım ediyoruz hem derslerimize daha iyi adapte olabiliyoruz" dedi.
11. Sınıf Kimya Laboratuar Alanı öğrencisi Oğuzcan Vural ise burada ön staj gördüklerini vurgulayarak, "Okulumuzda sadece kültürel anlamda değil uygulamalı olarak ta görüyoruz. 12. Sınıfta dışarıda staj göreceğiz. Burada biz bir nevi ön staj yapıyoruz. Stajda daha rahat hareket etmemizi, daha iyi öğrenmemizi sağlıyor" ifadesini kullandı.
Daha sonra öğrenciler ve öğretmenler okul bahçesinde "Mesleki eğitimin yeri Şehit Ahmet Benli" diyerek sloganlarını söylediler ve alkışladılar.
 
 
 
Okul İsmi ile Deterjan Ürettiler videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar