Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

23 Madde Kabul Edildi

Şubat ayı UKOME Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

23 Madde Kabul EdildiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 15 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi.
HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, il geneli trafik akışının ve toplu taşımalı ulaşımın iyileştirilmesine yönelik maddeler görüşüldü.
Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan toplu taşımalarda evcil hayvanların taşınmasıyla ilgili madde, hayvanların ticari olmayan seyahatlerde belirli standartlar getirilerek taşınabileceği yönünde onaylandı. Evcil hayvanların güvenli kafes içinde koruma altına alınarak, kokusuz ve temiz taşınması, sağlık belgesi, aşı kağıdını ve kimliğini yanında bulundurmak şartıyla toplu taşımadan yararlanabilmesi kurul üyeleri tarafından olumlu görüldü.
Ticari taksilerin ve servis işletmecilerinin izin belgesi almayan üyeleri için son başvuru tarihinin uzatılması maddesi üyeler tarafından değerlendirildi. İşlemlerini tamamlayan üyeler için UKOME kurulu sürecin 90 gün uzatılması yönünde karar verdi.
Reyhanlı ilçesine bağlı toplu taşıma işlemi yapan kooperatiflerin fiyat tarifesi, Şubat Ayı UKOME kurulunda değerlendirilerek, oy birliği ile karara bağlandı. Okul önlerinde trafik güvenliğinin oluşturulması hız kesici kasisler yapılması maddesi kabul edilerek karara bağlandı.
Toplantıda ana gündem maddelerinden birisi de Defne ilçesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde trafik düzeni ve güvenliği açısından gerekli geometrik düzenleme yapılması talebi, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün yapmış olduğu proje ile oy birliği ile kabul edildi.
18 ana gündem maddesi ve 11 ek gündem maddesinin görüşüldüğü 2018 yılı Şubat ayı UKOME kurul toplantısında, maddeler oylanarak 23 madde “kabul” edildi. 6 madde alt komisyona havale edildi. 
23 Madde Kabul Edildi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar