Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’de “Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık” Konferansı

İSTE ve TEV işbirliği ile yapılan“Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık”konulu konferansa,Emrehan HALICI konuşmacı olarak katılacak.

İSTE’de “Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık” Konferansı

Eğitim   A+a-

 İSTE ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile yapılan 
“Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık” konulu konferansa,
 Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan HALICI konuşmacı olarak katılacak.
 
Eğitimde başarının yolunun hayal etmekten ve düşünce kapasitesini artırmaktan geçtiğine inanarak geleceğin mezunlarını, bilim ve iş insanlarını yetiştirmeyi hedef edinen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan HALICI’yı konuk ediyor. 
 
Öğrencilere yeni ufuklar kazandırılması amacıyla planlanan ve gençlerin yenilikçi ve girişimci yönlerini güçlendirmek için düzenlenen konferans ile, eğitimde kreatif düşünce ve hayal gücünün ön plana çıkarılması hedefleniyor. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan program 16 Şubat 2018 Cuma günü Saat 14.00’de başlayacak.
 

Emrehan HALICI kimdir?

 
26 Nisan 1956 tarihinde Konya’da dünyaya gelen Emrehan HALICI, lise eğitimini Konya Maarif Koleji’nde aldıktan sonra, lisans ve lisansüstü eğitimini ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. ODTÜ’de bir süre asistanlık görevinde bulunan HALICI, ardından Halıcı Şirketler Grubu'nu kurdu. İlk Türk bilgisayarının yazılım sorumlusu olarak görev yapan HALICI, Türkiye'nin ilk teknopark yatırımı olan ODTÜ-Halıcı Yazılımevi'nde bilgisayar ve yazılım alanlarında çok sayıda projeye öncülük etti. İş yaşamında ve sosyal alanlarda yaptığı çalışmalarla birçok ödül alan HALICI, 2004 yılında ODTÜ öğrencileri tarafından "ODTÜ’lülerin İdealindeki Mühendis" ödülüne layık görüldü. Satranç sporu ile yakından ilgilenen M. Emrehan HALICI, 1992-1999 yılları arasında Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı, 1998-2002 yılları arasında da Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu. 1978 yılında öğrenciyken başladığı TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi köşe yazarlığını halen devam ettiren HALICI, 2003 yılından beri de Hürriyet Gazetesi’nde “Akıl Oyunları” köşesini hazırlamaktadır. HALICI’nın, Akıl Oyunları 1, Akıl Oyunları 2, Akıl Oyunları 3, Akıl Oyunları 4 ve TÜBİTAK tarafından yayımlanan Zekâ Oyunları 1, Zekâ Oyunları 2, Zekâ Oyunları 3 adlı kitapları bulunmaktadır. Emrehan HALICI, Türkiye Zekâ Vakfı’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş