Skip Navigation Links

Başkan Savaş NTV Ekranlarında Hatay'ı Anlattı

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 14 Şubat Çarşamba günü Habib-i Neccar Tesisleri’nde NTV akşam haberlerinin canlı bağlantı konuğu oldu.

Başkan Savaş NTV Ekranlarında Hatay'ı Anlattı

Gündem   A+a-

 NTV muhabiri Buket Aydın Baykal ile sohbet havasında gerçekleştirilen yayında Başkan Savaş, hemşehrilerinin bayrak sevgisinden, Hatay’ın zengin kültürüne kadar birçok konuda merak edilenleri yanıtladı.
 

BAŞKAN SAVAŞ: AFRİN HAREKÂTINI HATAY HALKI OLARAK DESTEKLİYORUZ

 
Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın önemine değinen Başkan Savaş, “ Hatay, 6,5 yıldır Ortadoğu’daki savaşla sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak mücadele etmeye çalışıyor. Afrin harekâtı ile ilgili Hatay halkında pozitif bir algı oluştu. Çünkü ülke sınırlarımız ve Suriye topraklarının bütünlüğü için önemli bir harekât. Ordumuzun ve devletimizin yapmış olduğu bu harekâtı Hatay halkı olarak destekliyoruz. Geleceğe umutla bakabilmemiz için bir an önce Ortadoğu’da yaşanan kaosun bitmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.
 

“BİZLER ASKERLERİMİZİ GÖRDÜKÇE GÜVENDE OLDUĞUMUZU HİSSEDİYORUZ”

 
Sınır bölgesi Hassa’da gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Askerlerimizin morali yüksekti. Herhangi bir şikayetleri yok istedikleri devletimiz ve belediyemiz tarafından anında karşılanıyor. Bizim ordumuz sakin ve şuurlu ilerliyor. Bizler de onları gördükçe güvende olduğumuzu hissediyoruz. İnşallah bu harekat planlandığı gibi tamamlanır ve askerlerimiz evlerine sağ salim dönerler” dedi.
 

“BİZİM HER RENGİMİZ GÖKKUŞAĞI GİBİ SEVGİ TOHUMU EKİYOR”

 
Hatay’da ikamet eden Suriyeliler için görüşlerini paylaşan Başkan Savaş “ Hatay çok renkli pozitif bir şehir. Her rengimizin baktığı yer Ankara, mutlu olduğu coğrafya Türkiye ve altında huzur içerisinde yaşadığı Türk Bayrağı’dır. Bizim çok renkliliğimiz insanları aldatıyor. Hatay’ın huzurunu bozmaya çalışan iç ve dış güçler var ama bizim her rengimiz gökkuşağı gibi sevgi tohumu ekiyor. 6,5 yıllık Suriye Savaşı’nın gölgesinde el ele şehrimize sahip çıktık. Kimsenin bizim bütünlüğümüzü bozmaya gücü yetmeyecek” ifadelerine yer verdi.
 

BAŞKAN SAVAŞ: HİÇBİR HEMŞEHRİM ŞEHRİ TERKETMEDİ

 
NTV muhabiri Baykal’ın ‘Esnaf şehri terk ediyor’ başlığı altında basında yer alan haberlere Hatay’da görüştüğü her esnafının çok üzüldüğünü ifade etmesi üzerine konuya açıklık getiren Başkan Savaş, “ Hatay’da 500 bin Suriyeli insan var. Bu insanlar belki bizim ekonomimizi ve gelirimizi paylaşıyorlar ama bizlere bir kötülükleri yok. Bizim insanımız da bu insanların mağduriyetinin farkındalar. Herhangi bir tedirginlikleri olsa bugüne kadar kaçarlardı.  Hiçbir hemşehrimin şehri terk etmediğini gururla söylemek isterim” dedi.
 

“KURTULUŞ MÜCADELESİ VERMİŞ BİR MİLLET OLARAK ORDUNUN ÖNEMİNİ İYİ BİLİRİZ”

 
Hatay halkının oldukça misafirperver olduğunu ve askere olan sevgilerine hayran kaldığını ifade eden NTV sunucusunun Baykal’ın ardından konuşmasına devam eden Başkan Savaş, “ Biz Hatay halkı olarak kurtuluş mücadelesi vermiş bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından yıllarca bağımsızlık mücadelesi vermiş bir serhat şehriyiz. Yani esaret nedir, savaş nedir, ordu nedir, güçlü ordunun ihtiyacı nedir çok iyi bilen bir milletiz. Bu yüzden de bizim ordumuza desteğimiz tam. Bizim iş makinalarımız devletimizin ve ordumuzun bugüne kadar emrindeydi bundan sonra da emrinde olacak” açıklamasında bulundu.
 

BAŞKAN SAVAŞ: HATAY’IN TARİHİNİ VE ZENGİN KÜLTÜRÜNÜ TÜM DÜNYA İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

 
Son olarak Hatay’ın zenginliklerinden bahseden Başkan Savaş, “Ortadoğu’daki savaşın gölgesinde geçtiğimiz yıl Avusturalya ile yarışarak EXPO 2021’i almayı başardık. Bundan tam 9 ay sonra 31 Ekim’de Hatay UNESCO tarafından 26’ıncı gastronomi şehri ilan edildi. Biz Hatay’ın hem coğrafyası hem tarihi hem de kültürel varlıkları açısından çok zengin olduğunu biliyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetler yüzyıllarca barış içerisinde yaşamış. Bizler de atalarımızdan almış olduğumuz barış bayrağını çocuklarımıza ve torunlarımıza taşımak için gayret ediyoruz. Gelecek adına bir endişemiz yok ama bir an önce Ortadoğu’daki bu savaşın bitmesini, barışın gelmesini ve Hatay’ın medeniyetini, kültürel zenginliklerini, tarihini ve yöresel lezzetlerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet