Skip Navigation Links

Halkın İktidarını Kuracağız...

Yusuf Mansuroğlu “ Yatay ve dikey çalışma modeliyle toplumun her kesimine dokunarak tüm dinamiklere ulaşacağız ve halkın iktidarı kuracağız” dedi.

Halkın İktidarını Kuracağız...

Politika   A+a-

 CHP İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu parti binasında düzenlediği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Nihat Matkap’ın da bulunduğu basın toplantısında örgüt olarak yenilenme süreci geçirdiklerini ifade ederek “ Yatay ve dikey çalışma modeliyle toplumun her kesimine dokunarak tüm dinamiklere ulaşacağız ve halkın iktidarı kuracağız” dedi.
   
 İlçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililerin katıldığı basın toplantısında ilçe ve il kongreleri ile geçtiğimiz günlerde tamamlanan kurultay süreçlerinin bir değerlendirmesini yapan CHP ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun belediye meclisinin aldığı  “Sakarya mahallesindeki arsanın Türgev’e 49 yıllığına bedelsiz olarak verilmesi” kararına da tepki gösterdi.
   
 Açıklamalarına  “Zeytin Dalı” harekâtında şehit düşen silahlı kuvvetler mensuplarına rahmet dileyerek başlayan CHP ilçe başkanı Mansuroğlu”  Sınır güvenliğimizi sağlamak için şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin ruhu şad olsun. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Kirli bir savaşın içine girdik. Yüreğimiz burkularak her gün şehit haberleri alıyoruz. Dileğim hiçbir askerimizin burnunun kanamamasıdır” şeklinde duygularını ifade etti.
       

  MİRASYEDİ ZİHNİYETİ

   
 İskenderun belediyesinin son meclis toplantısında Türgev’e verilen arsanın halkın malı olduğunu belirten CHP İlçe başkanı Yusuf Mansuroğlu  bu konuda itiraz haklarını kullanacaklarını ve gerekirse mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.
     İskenderun Belediyesinin adeta bir “Mirasyedi” zihniyetiyle davrandığını ileri süren Mansuroğlu şunları söyledi. “ İlçemizde; yıllardır sosyal demokrat belediyelerin elde ettiği mülkleri ve taşınmazları çarçur eden bir yönetim var. Son olarak kentin kalbi sayılacak bir bölgede Sakarya mahallesindeki 5 bin 313 metrekarelik bir arsayı hemde 49 yıllığına bilaloğlan’ın vakfına bilabedel verdiler. Kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz? İskenderun halkının malı olan bu kıymetli araziyi hangi amaçla veriyorsunuz? 2019 yılındaki seçimlerde oradan ineceksiniz ve biz bunun hesabını sizden soracağız. Belediye meclis üyelerimiz önümüzdeki oturumda bu karara itiraz edecekler ve yeniden gündeme alınıp görüşülmez ise mahkemeye gideceğiz. Adalet ve Hukuk temelinde davranarak halkın malını kimseye yedirmeyeceğiz.”
         

ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

   
 Basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan ve kurultay hakkındaki düşüncelerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Nihat Matkap Türkiye’de hukuk düzeninin yıkıldığını, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını ileri sürerek “Felaket kapıda. Ülkenin kaderine el atmanın dönemi gelmiştir. Tek adam rejimini önlemek için aralıksız çalışmak zorundayız” dedi.
   
 Kongre süreçlerinde seçilerek işbaşına gelen yeni ilçe yönetimlerine kutlama ziyaretleri yaptığını kaydeden Nihat Matkap, değerlendirmelerinde hem ülke sorunlarına değinde hem de partisinin kurultay dönemine ilişkin izlenimlerini aktardı.
   
 CHP’nin tüm dinamikleriyle ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları giderecek güce sahip olduğunu ifade eden  Nihat Matkap “ Bugünkü tablodan büyük endişe duyuyorum.Günlük yaşamda henüz hissedilmeyen bir şekilde adım adım başkanlık yani tek adam diktasına doğru yürüyoruz Vahim gelişmeler yaşıyoruz.Hukuk düzeni yıkıldı,hak ve özgürlükler askıya alındı, üstelik siyaset hukuku da paramparça oldu. Seçimle işbaşına gelenler talimatla görevlerinden alınıyor. Bu işin sonu iç karmaşadır.CHP olarak üzerimize düşen en büyük görev ülkenin kaderine etki edecek adımların atılmasıdır.Bunun için soluk almadan çalışma yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
     

  KURULTAY OLUMLU OLDU

     
Açıklamalarına CHP Kurultayına ilişkin düşüncelerini belirterek devam eden Matkap, kurultayda tartışılan ve gündeme gelen konuları başlıklar halinde sıraladı. Nihat Matkap sözlerini şöyle sürdürdü. “ Siyaset hayatında hergün yeni şeyler öğreniyoruz Bu kurultayımızda da bazı yeni şeyler öeğrendik Genelde olumlu bir süreç yaşadık. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanı seçimindeki  aday belirleme ve takdim modeli eleştirildi. Dokunulmazlıklar konusunda alınan tavır yankı buldu. Dokunulmazlıklar kaldırılmasaydı HDP li vekiller etkisiz hale gelmeyecek veya cezaevine girmeyecek,belediye başkanları görevden alınmayacak yerlerine kayyuk atanmayacaktı, ve bu süreç referanduma yansıyıp “Hayır” oyları daha fazla çıkacaktı şeklinde  düşünceler dile getirildi.Siyasette doğrular ve demokratik standartlar vardır. CHP olarak önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde bir seçenek modeli ortaya koymak zorundayız.Bu dinamik enerji ve coşku kadrolarımızda var. Tek Adam rejimini önleyecek bu faciaya önleyecek beçerimiz var. Hiç durmadan bu ülke için bu vatan için ve geleceğimiz için çalışmak zorundayız ve kenetlenmeliyiz.”  
   
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet