Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE, EURIE – TACHE Fuarı’na Katılıyor

İSTE III. EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2018) ve Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne (TACHE 2018) katılıyor.

İSTE, EURIE – TACHE Fuarı’na Katılıyor

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE); bütünleşik olarak, 13-16 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi ve İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan III. EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2018) ve Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne (TACHE 2018) katılıyor.
 
İSTE; 13-15 Şubat 2018 tarihleri arasında, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi ve İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliği işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne (TACHE 2018) geniş bir ekiple katılım sağlıyor. Öğrenci ve personel hareketliliği, ortak programlar, yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon, yükseköğretimin uluslararasılaşması ile üniversitelerde yönetişim ve liderlik başta olmak üzere, üniversitelerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik çeşitli başlıklar ele alınacağı; Türk ve Arap üniversiteleri arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan Üçüncü Türk - Arap Yükseköğretim Kongresi önemli bir işbirliği platformu sunuyor.
 
III. EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE 2018) de 14-16 Şubat 2018 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, Dünya’nın seçkin üniversitelerini, akademisyenlerini, yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek ve Avrasya Üniversiteler Birliği ve DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Fuar ve eşzamanlı panel, seminer, yuvarlak masa toplantıları ile gerçekleşecek olan Zirve; Ülkemizin, Uluslararası Eğitim ve Yükseköğretim sektöründe hak ettiği seviyelere taşınmasına çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Planlanan bu önemli Zirve, Dünya Yükseköğretim Sektörünü İstanbul’a taşıyarak Ülkemize ve Üniversitelerimize benzersiz bir fırsat sunacaktır.
 
Dünyanın 3. Büyük “Uluslararası Eğitim” konferans ve fuarı olan etkinlikte, yurtdışından ve yurtiçinden üniversiteler başta olmak üzere, yükseköğretim sektöründen kurumlar 200 stant ve 2500 katılımcı ile yer alacaktır. EURIE 2018 Konferans programında 40 paralel oturumda, “uluslararasılaşma” başta olmak üzere yükseköğretim yönetimi konularında paneller, seminerler, yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecektir. Ele alınan konular arasında; dünyada uluslararası öğrenci hareketliliği, müfredatta uluslararasılaşma, Erasmus+ ve AB programları, Asya ve MENA bölgelerinde yükseköğretim trendleri, İngilizce dilde eğitim, uluslararası araştırmalar ve inovasyonun geliştirilmesi, eğitim öğretim teknolojileri, kalite güvencesi bulunmaktadır.
 
Konuşmacılar arasında; Avrupa Üniversiteler Birliği-EUA, Akdeniz Üniversiteler Birliği-UNIMED, Arap Üniversiteleri Derneği-AArU, Uluslararası Üniversite Rektörleri Derneği-IAUP, Campus France gibi kuruluşların üst düzey temsilcileri; University of Waterloo, UC Berkeley, Indiana University, Essex University, Coventry University, University of Cologne gibi dünyanın saygın üniversitelerinden akademisyenler yer almaktadır.
 
Teknoversite vizyonunu dünyanın farklı ülkelerinden katılımcılara aktarmak, eğitim teknolojileri alanında yapılan ve sürdürülen projeleri fuarda sergilemek, dünyanın diğer bölgelerinden gelen yükseköğretim kurumu temsilcileriyle görüşmeler yapmak, karşılıklı işbirliği için zemin hazırlamak, değişim programları kapsamında anlaşma ağını genişletmek, ortak bilimsel çalışmalar için ön görüşmelerde bulunmak ve İngilizce dilinde eğitim konusunda dünyadaki diğer uygulama örneklerini görmek ve uygulanabilirliğini araştırmak için, İSTE, her iki fuara da kapsamlı bir ekip ve stantla katılıyor.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar