Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO’da Kişisel Verilerin Korunması ile İlgili Seminer Düzenlendi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik bilgilendirme seminerleri aralıksız devam ediyor.

İTSO’da Kişisel Verilerin Korunması ile İlgili Seminer Düzenlendi

Ekonomi   A+a-

 Teknolojinin hızla arttığı günümüzde özellikle sanal ortamlarda kişi, kurum ve kuruluşların kişisel verilerine yönelik yapılan haksızlıklara karşı yapılması gerekenler en yetkili kişiler tarafından üyelere anlatıldı.
İTSO’da düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Avukat Tuğrul Sevim ve Bilgisayar mühendisi Burcu Deniz tarafından katılımcılara sine vizyon destekli olarak sunum yapılarak, mevzuatta yer alan konular anlatıldı. 
Av.Tuğrul Sevim sine vizyon destekli olarak yaptığı konuşmasında; “Verilerin hukuka uygun işlemesi için tüm şartların birlikte oluşması gerekir. Bu şartlar rıza ve hatırlatma, aydınlatma, amaç ve süre ile sınırlı olmalı, ilkelere uygunluk sağlanmalıdır. Bu kapsamda veri sahiplerinin hakları ise verilerini saklama, silme, anonimleştirme,  bilgi güvenliği  ihlal ve olay yönetimi sürdürülebilirlik kavramları da veri tabanı ve kişisel bilgilerin korunmasında önemli etkenlerdir” dedi.
Bilgilendirme toplantısında, Kişilerin veri tabanlarının kullanılması, kullanılan bilgiler,  zararın giderilmesini istemesi, eksik veya yanlışlığın düzeltilmesi bilgilerin silinme  veya yok edilmeyi talep etmeleri konuları da ele alındı. Veri tabanı ile kişisel bilgilerinin üçüncü şahıslar tarafında amacı dışında kullanılmasına karşı kişi kurum ve kuruluşlarının hukuki yönden haklarının korunması için sürekli bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ve seminerler verdiklerini belirten  Av.Tuğrul Sevim,  bu kişileri veri tabanlarının korunmasına yönelik haklarını koruyabilecekleri, mevzuat kapsamında konuları avukatları ile birlikte görüşebileceklerini söyledi. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş