Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çocuğunuzu Yemeye Asla Zorlamayın!..

Dr. Gözde Kır,çocuğa kazandırılması gereken temel alışkanlıklar için,çocuklara yönelik diyetisyen ve psikolog hizmeti sunduklarını açıkladı.

Çocuğunuzu Yemeye Asla Zorlamayın!..

Sağlık   A+a-

 GELİŞİM’DEN ÇOCUKLARA ‘PSİKOLOG VE DİYETİSYEN’ DESTEĞİ
‘Çocuğum, yemek yemiyor!’, ‘Çocuğumun konuşması gecikti mi?’ diyen anne- babalara önemli tavsiyelerde bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır, çocuğa kazandırılması gereken temel alışkanlıklar için, hastane bünyesinde çocuklara yönelik diyetisyen ve psikolog hizmeti sunduklarını açıkladı.
“Çocuğunuzu yemeye asla zorlamayın”
Diyetisyen ve psikolog yaklaşımıyla, çocuklarda yeme problemlerini çözebileceklerini belirten
Uzm. Dr. Gözde Kır, “Anne ve babalar için çocuğunun yeterince beslenemediğini düşünmek, kaygı vericidir. Bebekler ve çocuklar, besini ilk verişte reddedebilir. Bu yüzden besine az miktarda tattırma ile başlanmalı, sonra besin miktarı artırılmalıdır. Eğer çocuk besini reddederse, ısrar edilmemeli, her gün veya 3 günde bir az miktarda tekrar denenmelidir. Çocuğunuzun beslenme alışkanlığı kazanabilmesi için yemeğini ayrı tabaklarda sunun ve kendi kendini beslemesine izin verin. Çocuğunuzu uyanıkken besleyin, yemiyorsa teklif edin, ama zorlamayın. Beslenirken destekleyici sözler söyleyin, onunla oyunlar oynayın. Ekşi-acı, tatlı, büyük-küçük gibi zıt kavramları öğretin. Ödüllendirin, ama ceza vermeyin. Bebekte tat duygusunun gelişmesi, özellikle anneye bağlıdır. Anne, gebeliğinde ne kadar çeşitli ve dengeli beslenirse, bebeğin farklı tatlara alışması o kadar kolay olur. 9 aydan sonra ise aile bireyleriyle sofraya oturan çocuğun, yemek yeme bilinci daha iyi gelişir. Her bebeğin ve çocuğun rutin gelişim takipleri mutlaka yapılmalıdır. Böylelikle çocuğun gelişiminde herhangi bir aksama ve patolojik problemler tespit edilebilir. İlk yıl ayda bir, 2. Yılda 3 ayda bir, 3. Yılda 6 ayda 1, sonrasında ise yılda bir rutin takip önermekteyiz. Bebek ve çocuğunuzdaki beslenme problemleriniz ile ilgili pek çok tavsiye ve desteği, çocuk doktorlarımızın önerileri doğrultusunda, diyetisyenlerimizden ve psikoloğumuzdan alabilirsiniz” açıklamasında bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar