Skip Navigation Links

Türk ve Suriyeli Çocuklardan; Kardeşlik Buluşması

Belen Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen, Türk ve Suriyeli öğrencilerin “Kardeşlik Buluşması” programı düzenlendi.

Türk ve Suriyeli Çocuklardan; Kardeşlik BuluşmasıWeb
TV

Belen   A+a-

 Belen Belediyesi Çocuk Meclisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde, Belen Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen, Türk ve Suriyeli öğrencilerin “Kardeşlik Buluşması” programı, Belen Belediyesi Konferans salonunda düzenlendi.
Programa Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Milli Eğitim Müdür Bekir Şahan, Okul Müdürleri, Okul Aile Birlik Başkanları, Çocuk Meclisi Üyeleri, Veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan proğram, geçici eğitim merkezi tanıtım slayt gösterisi ile devam etti. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun konuşması, İlkokul öğrencilerinin İstiklal Marşını okumaları, Liseler arası şiir yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrencinin dereceye giren şiirlerini okumaları, Türk halk müziği konseri ve ödül töreninin ardından program tamamlandı.
Belediye Başkanı Adnan Vurucu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada ise şu ifadelere yer verdi.
Sevgili çocuklar Allah'ın selamı rahmeti bereketi hepinizin, üzerine olsun. Rabbim evlerinizde, vatanınızda, ailemizle ve sevdiklerimizle, huzur içinde günler yaşamayı nasip etsin.
Türk ve Suriyeli öğrencilerimizin kardeşlik buluşması etkinliğimize hoş geldiniz.
Belen Belediyesi Çocuk Meclisimiz ve Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla düzenlediği “Kardeşlik Buluşması” programımıza ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.
Çocuklar ulusların geleceğidir ve bir çocuk için yaşanılması en güzel ortam, ailesi ve ülkesidir. Hepimiz biliyoruz ki Savaş en çok çocukları, kadınları ve yaşlıları vuruyor. Savaşın en acı izlerini siz Suriyeli çocuklarımızın gözlerine baktığımda görebiliyorum. Çocuk yüreklerinizle taşıdığınız o savaşın derin acılarını bir nebze olsun dindirmek için sizlerle burada buluştuk. Çocuklar her türlü güzelliğe layıktır, sizlerin mutlu, sağlıklı, huzurlu ortamlarda yetişmeniz için elimizden gelen gayreti, el birliğiyle gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.
İnsanın kendi yurdundan vatansız durumuna düşmesi kadar kötü bir durum yoktur.
Yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan sizler, kardeş ülke topraklarına gelerek bizleri onurlandırdınız. Rabbim kimseyi vatanından ayrı koymasın.
Suriyeli kardeşlerimiz vatanınızdan uzaktasınız ama bizlerin kalbindesiniz. Sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız. Sizler yalnız değilsiniz. Ülkemizin insanları ve hükümetimiz, sizlerin yanındadır.
Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir. Üzülmeyeceğiz, ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Mücadelemizi bırakmayacağız. İnşallah sıkıntılarınızın mükâfatını alacaksınız. Yuvanıza, ülkenize kavuşacağınız günler de Rabbimin izniyle yakındır. O gün gelene kadar bizler sizlerin yanınızda olacak, sorunlarınıza, sorunlarımız gibi eğileceğiz, çözüme ulaşması için çabalayacağız. 
Suriyeli Kızımızın Cumhurbaşkanımıza Yazdığı Mektubun Bir Kısmını Okumak İstiyorum
Dünya üzerinde tüm çocukların hakları varmış. Yaşama, eğitim sağlık, yeni öğrendim. Çocukluğumu yaşamak, sokakta arkadaşlarımla korkmadan oynamak, kavga etmek sonra barışmak, hasta olup nazlanıp nazlanıp ilaç içmek, evde odamı dağıtıp annemden laf işitmek, bunlar benim özlediğim haklarım. Her şeyin en iyisini vermek istersiniz çocuğunuza değil mi? Bu çocuğunuzun hakkı. Ben bütün haklarımdan vazgeçiyorum. Parktaki oyuncaklarım kırılmış olsun önemli değil. Bırakın, çekin ellerinizi ülkemden. Bomba seslerinin olduğu sokağıma çıkayım. Nefes alayım, bırakın... Sadece parmağım kapıya sıkıştığında, düştüğümde canım yansın istiyorum. Sadece o zaman ağlamak istiyorum. Gözyaşlarımı silip oyunuma devam etmek istiyorum. Yeter artık duyun sesimizi. Müslüman çocuklara yapılan bu zulme “Dur” deyin.
Başkan Vurucu konuşmasının sonunda, tekrar programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimi sunar, sınır komşumuz Suriyelilerin maddi manevi istek ve talepleri doğrultusunda, elimizden gelen gayreti göstermeye de devam edeceğiz. Özgür bağımsız herkesin eşit temsil edildiği, çocukların barış içinde yaşadığı bir Suriye'nin kurulması için birlikte mücadele edeceğiz. Rabbim sabrımızı inşallah zaferle neticelendirsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Rabbim tüm İslam coğrafyasına huzur nasip etsin. İfadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
Türk ve Suriyeli Çocuklardan; Kardeşlik Buluşması videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet