Skip Navigation Links

Wilson hastası üç kardeş tedavi edilmezse ölebilir

Wilson hastalığına yakalanan 3 kardeşten en büyüğü olan 17 yaşındaki Atilla Cömert'in durumu ağırlaştı

Wilson hastası üç kardeş tedavi edilmezse ölebilirWeb
TV

Osmaniye   A+a-

 Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Soner ve Hüsne Cömert çiftinin üç çocuğu da wilson hastalığına yakalandı. Kardeşlerden en büyüğü olan 17 yaşındaki Atilla Cömert'in durumu ağırlaşıp bir cihaza bağlı olarak yaşamaya çalışırken, diğer iki kardeş de aynı hastalıkla mücadele ediyor. Çaresiz aile yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. 
Akranları gibi koşup oynayan, okula giden ve sağlıklı olan Atilla Cömert, vücutta bakırın birikmesi ve dışarı atılamaması olarak tanımlanan wilson hastalığına yakalandı. Tedavisi oldukça pahalı ve zahmetli olan hastalıktan kurtulması için Atilla'yı iyileştirmeye çalışan aile, ikinci şoku ortanca çocukları Fatma Cömert'in hastalanmasıyla yaşadı. Aynı hastalığa yakalanan 14 yaşındaki Fatma'dan sonra hastalığın kalıtsal olduğunu belirten doktorlar, ailenin en küçük çocuğu 6 yaşındaki Yiğit Cömert'i de muayene edince ona da wilson hastası olduğu teşhisini koydular. 
Zaman içerisinde vücudunda kasılmalar başlayan konuşma yeteneğini kaybeden Atilla Cömert yataktan kalkamaz hale geldi. Doktorlar, son iki aydır Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesinde tedavi gören Atilla Cömert'in ölebileceğini ifade etti. Eve taburcu edilen ve şu anda bir cihaza bağlı yaşayan 17 yaşındaki Atilla için tedavi süreci de geçti. 14 yaşındaki Fatma'nın ise şu anda vücut fonksiyonları bozulmuş durumda. Vücudunda kasılmalar başlayan ve konuşma yeteneğini kısmen kaybeden Fatma'nın, Malatya'da karaciğer nakli olması gerekiyor. Wilson hastalığı teşhisi konulan ve şu anda ilaçla tedavi gören ailenin en küçük çocuğu Yiğit Cömert'te ise henüz bu belirtiler bulunmuyor.
 
 
 
 
 
Wilson hastası üç kardeş tedavi edilmezse ölebilir videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet