Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP ve BBP'den Güler'e ' Hayırlı Olsun 'ziyareti

MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ile BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli,beraberindeki partililerle İbrahim Güler'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MHP ve BBP'den Güler'e ' Hayırlı Olsun 'ziyareti

Gündem   A+a-

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ile Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Nevin Zeytineli, beraberindeki partililerle AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretçilerini kapıda karşılayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, Kaşıkçı ve Zeytineli'yle güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı yaptığı konuşmada, "Bugün Büyük Birlik Partisi İl Başkanımızla birlikte yeni adanan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İl Başkanı ve onun teşkilatına hayırlı olsun ziyareti için geldik. Sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Demokratik hayatın içerisinde siyasi partiler, vatandaşa, millete, topluma hizmet etmek için önemli bir görevi yerine getiriyor. Milletimiz her seçime bir siyasi partiyi iktidar yaparken diğer siyasi partilere de muhalefet görevi veriyor. Bugün iktidarın temsilcisi olan AK Parti'yi muhalefet olarak biz ziyaret ediyoruz. Tabi hepimizin amacı bu şehri yaşanabilir hale getirmek, bu şehri daha iyi hale getirip ayrışmayı bitirmek, birlik ve beraberliği sağlamak. Hatay'da siyaset yapmaktan ayrıca gurur duyuyorum çünkü biz çoğu zaman sık şekilde bir araya geliyoruz. Çoğu zaman biz Türkiye'de bunu göremiyoruz. Biz 15 Temmuz'dan sonra özellikle il başkanlarıyla bir araya gelip şehrimizdeki olası durumlara, siyaseti nasıl bir kenara bırakıp, birlik beraberlik içerisinde nasıl olabiliriz diye çoğu defa bir araya geldik. Daha önceki bir araya gelmelerimizde Ahmet Atıç bey vardı. Onunla da çok güzel bir süreç yaşadık ben hazır laf açılmışken ona da teşekkür ediyorum. Bir siyasetçi olarak özellikle 15 Temmuz'dan sonra şehrimize çok güzel şekilde hizmet etti, inşallah İbrahim Güler de bundan sonraki süreçte memleketimize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı Allah kendisine nasip etsin. Biz mevzunun memleket, millet ve bayrak olduğu süreç içinde siyaseti bir kenara bırakıp çok rahat bir araya gelebilecek insanlarız. Bu tabi ki Hatay'ın kadirşinas geçmişine de bağlı. O yüzden bu tür olaylarda, samimice anlatmak isterim ki, her ne kadar siyasi partilerimiz ayrı olsa da, Hatay'da birlik ve beraberlik adına yapılacak her türlü organizasyonda da bizler MHP olarak bulunuruz, bundan önce nasıl bulunduysak, bundan sonra da tabi ki bulunacağız. Şehrimiz Türkiye'nin gündeminde, keşke böyle güzel, turizmiyle ticaretiyle gündeme gelmiş olsaydı ama, maalesef ki sınırlarımızın hemen ötesinde cereyan eden savaşın koordine edildiği bir merkez haline geldi Hatay. O yüzden Hatay'daki birlik beraberlik, Türkiye'deki birlik beraberliğin daha ötesinde bir öneme sahip. Çünkü sınırımızın ötesinde yarın bizi neler beklediğini bilmiyoruz. O yüzden siyasi parti rozetleri bir kenarda, sınırımızın hemen ötesinde, terör örgütüne yönelik sınırın öbür tarafında mücadele eden askerimizin, polisimizin her daim yanında olduk. Ben tekrardan AK Parti yeni yönetiminin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli ise konuşmasında, "Biz muhalefet partisi olarak buradayız. Sayın İbrahim başkan ve heyetine hayırlı olsun demek için geldik. Ülkemiz 15 Temmuz'dan bu yana iç ve dış mihrakların ciddi şekilde tehdidi altındayken bize Hataylı olarak, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutmamız gerektiğini düşünüyoruz. Çok sıkıntılı günler atlattık. BBP olarak biz iktidar kim olursa olsun şimdiye kadar doğru yaptığında her zaman yanında olduk, yanlışlarını ise diğer siyasi partiler gibi yerden yere vurmak yerine, çözüm önerilerini sunarak güzelce anlatmaya çalıştık. Bu memleket hepimizin, ben sayın İbrahim Güler ve yönetimine hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler ise açıklamasında, "Sayın MHP İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ve BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli hanımefendiye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her iki isimde memleket, millet ve ümmet sevdasıyla yaşayan, bunu her koşulda ispat eden ve Hatay'ı seven, doğrunun yanında durup doğru olmayanı eleştiren değerli başkanlarımızdır. Başkanlarımızın ifade ettiği gibi Hatay'da tüm renklerimizle, birlik içinde yaşamaya devam ediyoruz. Hatay her yönüyle baktığımızda Türkiye'nin bir minyatür hali gibi. Aslında Hatay'ı bilmek Türkiye'yi bilmek, Hatay'ı anlamak Türkiye'yi anlamaktır. Ülke olarak coğrafyada, şer odaklarının yönetimiyle, ana omurgasını EFTÖ, PDY/PKK gibi örgütlerin yönettiği ve aktör olarak kullanıldığı küresel bir saldırının içinde. Nasıl ki 100 yıl önce aynı şer odakları Türk milletine Sevr'i dayattıysa, bu dayatmayı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti olarak atlattıysak, şuanda yine aynı şer odakları tarafından ikinci Sevr dayatılıyor. 100 yıl önce nasıl millet olarak vatanımıza sahip çıktıysak, şuanda da hamdolsun tüm unsurlarımızla, ideolojik yanlarımızı bir kenara bırakarak, vatan bayrak söz konusuysa herşeyimizi teferruat görüp, birlik beraberlik içinde bu ikinci Sevr dayatmasını atlatacağız. Bunu 15 Temmuz'da millet olarak ispat ettik. 15 Temmuz'da ilk sokağa çıkan bir kardeşiniz olarak o gece bozkurt işareti yapan yiğitleri de, zafer işareti yapan cengaverleri de, rabia yapan aslanları da gördüm. Herkes bir bütün olarak tüm unsurlarıyla, tüm partiler bir araya gelip 'bu saldırılar vatanıma yapılıyor, bu beka sorunudur' deyip cansiper oldu. Bu aslında Türk milletinin yeniden dirilişinin emaresiydi. Biz Hatay'da birlik içerisinde siyasi çalışmalarımız aynı, ama birlik bütünlüğün sağlanabilmesi için il başkanları olarak hepimiz görevimizi yapacağız. Biz CHP İl Kongresi'nden haberimizi olur olmaz hemen gitmeye karar verdik. Gidip CHP İl Başkanımızı tebrik ettik, kongrelerine katıldık, çok da mutlu olduk, arkadaşlarımız bizi çok iyi karşıladılar. Bizim Hatay ve Türkiye'nin buluşması gereken nokta budur. 100 yıl önceki gibi nasıl milli müdafaa ile bu aşıldıysa, Allah'ın izniyle bu yine bu şekilde aşılacak. Ben sizi kalben ve fikren seviyor ve değer veriyorum. Teşriflerinizi bizim için çok kıymetli, çok mutlu olduk. Şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyarete MHP Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş ile MHP ve BBP'liler katıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar