Skip Navigation Links

Tarihi Evler Geleceğe Taşınacak...

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini geleceğe kazandırıyor.

Tarihi Evler Geleceğe Taşınacak...Web
TV

Gündem   A+a-

 Antakya’nın tarih kokan sokaklarında yer alan evleri restore eden HBB, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmayı planlıyor.
Kent merkezindeki belli mıntıkalarda yer alan avlulu, meyve ağaçlı eski Antakya evlerini özüne uygun olarak yenileyen ve bu yapıları, gastronomi merkezi, butik otel ve belediye lokali olarak kullanmayı planlayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu konudaki çalışmalarını şehrin diğer yöneticileri ile paylaştı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Hatay Valisi Erdal Ata ve ile birlikte gastronomi merkezi olarak kullanılacak yapıyı inceleyen Başkan Savaş, ziyaretçilerine ev ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
Tescilli taşınmazın 2016 yılında Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Süreklilik Ödülü’ne layık görüldüğünü ifade eden Lütfü Savaş, yapının mimari ve kullanım detaylarındaki özgün yaklaşımlarını tek tek anlattı.
Tarihe tanıklık ederek bugüne kadar ayakta kalan evin semavi dinlere ait ibadethanelerin arasında kaldığını, tarih ve mimari meraklılarının yanı sıra din ve kültür turizmi için kente gelen yerli ve yabancı ziyaretlerin yürüyüş güzergâhında olduğunu da belirten Başkan Savaş, kentin UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilmesiyle birlikte taşınmazın bu kimliğe uygun olarak revize edileceğini ifade etti.
 
 
Tarihi Evler Geleceğe Taşınacak... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet