Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlk Kurşun Adana Maratonunda...

Adana Maratonu'nda 'İlk Kurşun' için koştu.

İlk Kurşun Adana Maratonunda...

Dörtyol   A+a-

 ADANA’ MARATONUNDA ‘İLK KURŞUN’ İÇİN KOŞTU
Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü anısına Adana Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen 21 kilometrelik 8. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nu erkeklerde Dörtyollu Ertunç Çakır ilk 100 kişi arasına girdi.
12 Kasım 2017 Vodafone İstanbul Maratonunda dereceye giren atlet koşularında Milli Mücadele’de İlk Kurşunun Dörtyol’da atıldığını anlatan özel baskılı kıyafetleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Koşuda ilk 100 atlet sporcu arasına giren Çakır, 771 numarası ile yarışmayı 74. sırada tamamladı.
Adana’da gerçekleşen 8. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusunda başarıyla tamamlayan atlet Ertunç Çakır, 2018 yılı içerisinde yapılacak olan tüm koşu etkinliklerine katılmayı hedefleyen atlet Çakır, Dörtyol Belediyesinin katkılarından dolayı teşekkür etti. Dörtyollu Atlet Ertunç Çakır, “Milli Mücadele’de ve özellikle İlk Kurşun destanına çok önem veriyorum. Her mecrada bu tarihi gerçeği dile getiriyorum. Bunun için sporu çok önemli görüyorum. Koştuğum tüm yarışlarda İlk Kurşun gerçeğini sırtımda usanmadan taşıyacağım. Bu benim için bir onurdur. Desteklerinden dolayı Dörtyol Belediyesine ve Belediye Başkanı Sn. Yaşar Toksoy’a teşekkür ediyorum” dedi.
İLK KURŞUN GERÇEĞİ, HATAY DIŞINDA HER YERDE
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli Mücadele’de İlk Kurşun gerçeği her alanda değerli hemşehlerimizin destekleri ve sahiplenmesi ile her platformda tanıtılıyor. Dörtyollu sporcumuz Ertunç Çakır’da bu noktada üstün gayret ve çaba içerisinde gayret ediyor. Milli Mücadele’de İlk Kurşun atılışının 100. Yıl dönümüne yönelik düzenleyeceğimiz etkinlikleri kapsamında etkili bir organizasyon içerisindeyiz. Dörtyol’da İlk Kurşun maraton koşusu düşüncelerimiz arasındadır. Bu vesile ile İlk Kurşun gerçeğini koştuğu alanlarda tanıtan Ertunç Çakır kardeşimize tekrar teşekkür eder, başarılarının devamını diliyorum.
Hatay, İlk Kurşun gerçeği noktasında sınıfta kalmıştır. Maalesef siyasetten, bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok alanda sınıfta kalmıştır. Hatay bir tarih kenti olduğunu anımsak istemeyenler ‘Künefe yemekle meşgul’ kalmışlardır. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş