Skip Navigation Links

Endüstri 4.0' ı Tosçelik'te Yaşıyoruz...

İSTE Rektörü Prof.Dr. Rektör Dereli Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. üretim tesislerinde incelemelerde bulundu

Endüstri 4.0' ı Tosçelik'te Yaşıyoruz...

Ekonomi   A+a-

 İSTE Rektörü Prof.Dr. Rektör Dereli, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle birlikte, Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. üretim tesislerinde incelemelerde bulundu, teknolojik yatırımlar karşısında büyülendi;
 
ENDÜSTRİ 4.0’I TOSÇELİK’TE YAŞIYORUZ
 
İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ile birlikte Tosçelik Osmaniye Tesislerinde incelemelerde bulunarak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ve Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz’dan bilgiler aldılar.
Etkin ve verimli geçen ziyarete; İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Eyyüphan Yakıncı, İSTE Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Seçkin Dilek Akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. 
 
HEYECAN VERİCİ 
Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz tarafından karşılanan akademisyenler ve öğrenciler, gezi öncesi tesislerle alakalı teknik bilgi aldı. Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. üretim tesislerinde incelemelerde bulunan öğrenciler, “Ülkemizde teknolojiye donatılmış böylesine verimli tesislerin bulunmasından büyük bir gurur duyduk. Çevreden geçip gördüğümüz tesislerin içine girince, daha bir heyecanlandık” diyerek, hayranlıklarını dile getirdiler.
Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş. ziyaretinin ardından Bölgenin tek AR-GE merkezi olan Tosyalı AR-GE merkezine geçen öğrencilere, Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz, AR-GE hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz, Tosçelik tesislerinde çalışan işçilerle birlikte yemek yediler, hoşsohbette bulundular. 
 
‘TÜRKİYE'NİN ÇELİK SEKTÖRÜNDEKİ HİPERMARKETİYİZ’
Gezi ve inceleme ziyaretinin son kısmında ise üniversite ve sanayi işbirliği konularının tartışıldığı panele geçildi. Burada yapılan panelde söz alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyesi ve CEO'su Dr. Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding hakkında bilgiler verdi. 
Dr. Korkmaz, Tosyalı Holding’in 1952 yılında rahmetli Şerif Tosyalı tarafından temelleri atıldığına dikkat çekerek, “Tosyalı Holding bugün sadece ülkemizde değil, üç kıtada üretim yapan ve tüm Dünya'ya ihracat geçekleştirerek dev bir yapıya ulaşmış bir topluluk haline gelmiştir. Bazen bizlere soruyorlar ne üretiyorsunuz diye, bizler Tosyalı olarak demir ve çelik sektöründe ne aklınıza geliyorsa üretiyoruz. Kısacası Türkiye'nin çelik sektöründeki Hipermarketiyiz. Şu anda Türkiye'nin en geniş ürün yelpazesine sahip tek şirketiyiz. 12 üretim şirketimiz var. Her biri kendi alanında sektörünün lider firmaları arasında bulunmaktadır. Bulunduğumuz kompleks içerisinde bulunan ERW tesislerimiz Avrupa'nın en büyük ikinci Türkiye'nin ise en büyük tesisi konumunda bulunmaktadır” dedi.
 
İNOVASYONA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
AR-GE konusunu oldukça önemsediklerini ifade eden Korkmaz: "AR-GE konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Geçtiğimiz aylarda Bakanımız Sayın Faruk Özlü'nün katılımı ile hizmet laboratuvarı ve binamızı hizmete açtık. Ancak Tosyalı Holding olarak kurulduğu ilk günden bu yana teknoloji, yenilik ve araştırmaya büyük önem veriyoruz. Rekabet açısından son derece acımasız bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Çok büyük bir rekabetin içerisindeyiz. Burada daha iyi kalitede, daha düşük maliyetli ve daha zamanında teslim, kriterlerini yerine getiremezseniz zaten büyümeye imkanınız bulunmamaktadır. Büyümek için her an yeni bir şeyler yapmak zorundasınız. Biz başkalarından farklı olmak zorundayız. Bu yüzden AR-GE bizim işimizin bir parçası ve bu bilinçle ilerliyoruz. Aynı zamanda sürekli yatırımlar içerisindeyiz. Çok güçlü bir proje grubumuz var ve neredeyse proje ihraç eden bir konuma geldik. Tüm bunların yanında markalaşma konusunda büyük ilerlemeler kaydettik. Turguality çalışmalarında sona geldik. Marka tescil belgemizi aldık. Çok kısa süre sonra Turguality belgesini de almış olacağız. Bununla birlikte artık dünyanın tanıdığı markalar oluşturmayı planlıyoruz” dedi.
“Tosyalı olarak çelik sektörüne farklı bir soluk getirdik. Bunlardan biri Japon Toyo Kohan diğeri ise Amerikan Harsco. Bu iki firmada kendi sektörlerinde lider konumda bulunmaktadır. Bu iki dev ortaklığı ülkemize kazandırdığımız için oldukça memnunuz" şeklinde konuşan Dr. Suhat Korkmaz daha sonra Tosyalı Holding şirketleri ve üretim tesisleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
 
TOSYALI HOLDİNG HEP YANIMIZDA
Daha sonra kürsüye gelen İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli ise, "Açıklıkla ifade etmeliyim ki Üniversite- Sanayi işbirliğine önem ve değer veren firmalar arasında Tosyalı Holding ve değerli Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı gelmektedir. Bizi ilk günden bu yana yalnız bırakmamıştır. Her sorunumuza çözüm ve destek olmuşlardır" dedi.
Osmaniye tesislerine yapılan ziyareti tarihi bir gün olarak adlandıran Rektör Dereli, "Bilim, Sanat ve Teknoloji vazgeçilmezimiz. Biliyorsunuz İskenderun Teknik Üniversitesi böyle bir misyonla kuruldu. Teknoversite yaklaşımıyla yolculuğuna devam ediyor. Üniversiteler 1. 2. ve  3. nesil olarak çalışmalarını sürdürdüler. 1. nesil üniversitelerde sorgulama yoktu. 2. nesil üniversiteler ise eğitimin yanına araştırmayı da koydular. Bu da girişimci üniversiteyi oluşturdu. Girişimcilik ekosistemini destekleyen girişimci yetiştiren, girişimci öğrenciler ve mezunlar vermeye çalışan üniversiteler oluşmaya başladı. 3. nesil üniversiteler ise üniversitelerde oluşturulan bilgi ve teknolojiyi yaşama ve sanayiye yayarak hayat standardını ve kalitesini arttırmanın peşine düştüler.
 
İSTE OLARAK ENDÜSTRİ 4.0’A HAZIRIZ
Rektör Dereli konuşmasının devamında, “1. 2. ve 3. nesil üniversite olur da 4. nesil üniversite olmaz mı? Elbette olur. Doğru şeyleri doğru zamanda, doğru yerde, doğru şekilde yaparsanız olur. Bizde İskenderun Teknik Üniversitesi olarak tamda bunları yapmaya çalışıyoruz. Endüstri 4.0 ne istiyorsa üniversite olarak bunun karşılığını vermek durumundayız. Üniversite 4.0’da üniversite bir ekosistem paydaşları ile birlikte çalışıyor. Endüstri ile toplumla birlikte kapıları sınırları yok, bir yönetişim var teorik olarak, böyle bir sistemi kurmanız gerekiyor. Biz bu amaçla buradayız” dedi.
Panelin ardından İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ve Tosyalı Holding Yönetim kurulu üyesi ve CEO'su Dr. Suhat Korkmaz'a yakın ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü plaket hediye etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet