Skip Navigation Links

Miniklerin Ebru Çalışması Guinness Rekorlar Kitabı'nda

Hatay'da 400 anaokulu öğrencisi tarafından 100 metrekarelik alanda yapılan ebru çalışması Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Miniklerin Ebru Çalışması Guinness Rekorlar Kitabı'ndaWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Hatay'da 400 öğrenci tarafından 100 metrekarelik alanda yapılan ebru çalışması Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 
Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Vilayetler Hizmetler Birliği Anaokulu Müdürü Şevki Fakıoğlu ve beraberindeki öğretmenler Guinness Rekorlar Kitabı tescil belgesini Defne Kaymakamı Nevzat Şengök'ün elinden aldı.
Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, eğitimin ayrı bir kültür meselesi olduğunu bu kültüründe Defne ilçesinde oluştuğunu söyledi.
Bu dinamiklerin kendilerini biraz daha harekete geçirdiğini belirten Şengök, "Bu kültür oluşmuş. Bu dinamikleri biraz daha harekete geçiriyor. Tabi yine söylemek gerekirse sadece öğrencilerimize öğretim anlamında değil eğitim anlamında da beceri anlamında da okullarımıza büyük görevler düşüyor. Bu sportif faaliyetler olsun, kültürel faaliyetler olsun. Bugünde bu kültürel faaliyetin tescillenmiş bir başarısını idrak için burdayız. Bazı başarılar elde ediliyor ama onun tescillenmesi konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. 31 Mayıs 2017'de gerçekleştirilmiş olan 400 öğrencimizle ebru çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı'nda tescillenmiş durumda. Ben emeği geçen tüm idarecilerimize,öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Defne ilçesinin Hatay'da eğitim öğretim adına en başarılı faaliyetler yürüten ilçe olmasının kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.
Gülistan, yapılan ebru çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek şekilde tescillenmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
"Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Hatay'ın büyükşehir olmasıyla beraber yeni kurulmuş bir ilçe. Ve hatayda eğitim öğretim adına en başarılı faaliyetler yürüten ilçe olması bize mutluluk verici. İlçemizin en güzide anaokullarından birisi olan Vilayetler Hizmetler Birliği Anaokulu'nda da sosyal etkinlik olarak aynı zamanda değerlerimizin de temsili olan ebru sanatının böyle bir etkinlik olarak yapılması ve bununda Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek şekilde tescillenmesi bizleri son derece mutlu etmiştir, gururlandırmıştır. Ben bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, destek sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın devamının devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah bu çalışmalarıyla Hatay her zaman daha iyi yerlerde yer alması gerektiğini gösterecektir. Bu çalışmalarımız devam edecek." 
Vilayetler Hizmetler Birliği Anaokulu Müdürü Şevki Fakıoğlu ise ebru çalışmasının 2017 mayıs ayında 400 öğrenci ile gerçekleştirdiklerini söyledi.
Fakıoğlu, çalışmanın temel amacının okul öncesi eğitime farkındalık oluşturmak için yapıldığının altını çizerek, şunları kaydetti: 
"31 Mayıs 2017 tarihinde 400 öğrencimiz ile beraber iki metreye 50 metre toplam yüz metrekarelik ebru çalışması gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bununla ilgili ekim ayında başvurumuz olmuştu 2016 Ekim ayında ve 9 Ekim 2017 tarihinde yapmış olduğumuz çalışmanın tescili gerçekleşti. Bu çalışmamızı toplam 400 öğrencimiz 20 öğretmen 8 personelimiz ile gerçekleştirdik. 6 ton su kullanıldı, 30 litre boya kullandık, bu çalışmamız içinde de masamızı kendimiz oluşturduk".
 
 
 
 
 
 
Miniklerin Ebru Çalışması Guinness Rekorlar Kitabı'nda videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet