Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Toksoy'Milli Mücadelenin Başkenti Dörtyoldur'

“İlk Kurşun 4. Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali” sona erdi.

Başkan Toksoy'Milli Mücadelenin Başkenti Dörtyoldur'

Dörtyol   A+a-

 19 Aralık 1918 Milli Mücadelede İlk Kurşunun atılışının 99. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve 5 gün süren “İlk Kurşun 4. Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali” sona erdi.
 
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 99. Yıl dönümü nedeniyle Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil festivali vatandaşlardan tam not almayı bildi. Festival gün içerisinde etkinliklerle kutlanırken akşamları da konserle vatandaşlarla buluştu.
 
Dörtyol Belediyesi festival alanında yapılan festival 5 gün boyunca her gün farklı sanatçıları ağırlayan Festival’de sevilen sanatçılardan Gökçe, Çağatay Akman, Ahmet Şafak, Kolpa, İsmail Altunsaray, Zafer İşleyen ve Emre Aydın sahne aldı. Gün içerisinde devam etkinlikler kapsamında ise Şanlıurfa sıra gecesi, Dörtyol Belediyesi ve Hatay Musiki Cemiyeti, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent müzikleri, Dörtyol Ülkü Ocakları İlyas Öztürk, Rest Grubu sahne aldı.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜŞÜ İLE BAŞLADI

4.Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali, Dörtyol Atatürk parkı önünden başladı. Şehir korteji Atatürk anıtı önünde gelerek burada çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla ile sona erdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibi tarafından eşlik edilen şehir kortejinde altıya dokuz ebatlarında Türk Bayrağı açıldı.

FESTİVAL AÇILIŞI VE AÇILIŞ KONUŞMALARI

Festival alanına gelen protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla alana geçilerek burada halk oyunları ile mehteran karşılandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, daire başkanları ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarların katılım gösterdiği festival açılışı gerçekleşti.
Kurdele kesiminin ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy konuşmasında, Milli Mücadele’nin İlk Kurşun’un atılışının 99. Yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu ve şerefini yaşıyoruz. Bizlere bugünleri emanet eden ecdadımıza, şehitlerimize, gazilerimize ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.” İfadelerine yer veren Başkan Toksoy konuşmasının devamında, Mondros ateşkes antlaşmasından sonra 11 Aralık 1918'de işgal edilen Dörtyol'da Milli Mücadele'nin ilk kurşunu 19 Aralık 1918'de Karakese mahallesinde Özerli’li Hoca Ömer oğlu Kara Mehmet tarafından atılmıştır. Bu olaydan birkaç gün sonra Kara Hasan Paşa tarafından Milli Mücadele'nin ilk Kuvvayı Milliye teşkilatı Dörtyol'da kurulmuştur. Vatan; kimi zaman canımıza can katan, kimi zamansa; uğruna can verdiğimiz topraktır. Sizler cennet mekânlarınızda rahat uyuyun. Büyük Türk Milleti adına söz veriyoruz; ki bizlere emanet ettiğiniz, vatan toprakları, sizlerden aldığımız ilhamla sonsuza kadar var olacaktır. Bin yıllık kardeşliğimiz yaşanacak ve yaşatılacaktır. Ruhlarınız şad olsun. Mekânlarınız cennet olsun.” İfadelerini kullan Başkan Yaşar Toksoy, Narenciye üretiminde Türkiye’de önemli yere sahibiz. Dörtyol’umuz tarihi zenginliğinin yanı sıra c vitaminin deposu bir ilçedir. Türkiye’nin %18 narenciye üretimine katkı sağlıyoruz. Temennimiz narenciye pazarında daha fazla söz sahibi olmaktır” dedi. 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer’in konuşmalarının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen narenciye üretimi yarışmasında birinci olanlara ödülleri verildi.
 

5 GÜN SÜREN FESTİVAL VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen festival etkinlikleri 5 boyunca her gün farklı sanatçılar eşliğinde Dörtyol halkına eşsiz müzik şöleni sundu. Festival alanına kurulan stantlarda ilçe esnafı hem ürünlerini tanıttı hem de ürünleri satışa sundu.
Gün içerisinde çeşitli etkinliklerle devam eden Festival, 5 gün boyunca katılımcılara muazzam anlar yaşattı. Alana gelen vatandaşlar doyasıya eğlenirken sevilen sanatçıların şarkılarına hep birlikte eşlik ettiler. 

YAĞMURA RAĞMEN BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Festivalinin son gününde sahne Zafer İşleyen ve Emre Aydın’ın konserine yağmur rağmen oldukça yoğun katılım ile gerçekleşti.
Festivalinin son gününde Başkan Toksoy, İlk Kurşun’un atılışının 100. Yıldönümünde yakışır bir şekilde yapılacağının altını çizen Başkan Yaşar Toksoy,  katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar